Najnovije vesti

IZLOŽBA O NIKOLI TESLI U ATINI: Univerzalnost Teslinih ideja, koje nisu prevaziđene ni u 21. veku!
Foto: Kurir

GRČKA

IZLOŽBA O NIKOLI TESLI U ATINI: Univerzalnost Teslinih ideja, koje nisu prevaziđene ni u 21. veku!

Vesti

Izložba Muzeja Nikole Tesle „Nikola Tesla – čovek ispred svog vremena“ svečano je otvorena 16. oktobra u atinskom Muzeju antičke grčke tehnologije Кotsanas. Izložbu, koja će trajati do 31. januara 2020. godine, otvorili su Кostas Кotsanas, osnivač muzeja Кotsanas i Ivona Jevtić, direktorka Muzeja Nikole Tesle, a gosti na otvaranju bili su ambasador Republike Srbije u Grčkoj

Dušan Spasojević i član gradskog veća dr Fadilj Eminović.

foto: Kurir

Cilj izložbe je da građane i goste Atine bolje upozna sa Teslinim najznačajnijim izumima i ukaže na univerzalnost Teslinih ideja koja čini da njegovi patenti i tehnička rešenja ne budu prevaziđeni ni u 21. veku.

Izložba hronološki prikazuje Teslin život i različite oblasti naučnog rada, od rođenja 1856. godine, preko godina školovanja provedenih u Evropi i prvih zaposlenja i inovativnih ideja, do odlaska u SAD i najplodnijeg perioda Teslinog rada čiji je rezultat veliki broj izuma, novih tehničkih rešenja formulisanih i zaštićenih kroz preko 300 registrovanih patenata.

foto: Kurir

Podatke o Teslinom životu i ključne oblasti Teslinog naučnog rada ilustruje veliki broj fotografija i dokumenata iz Tesline zaostavštine koji se danas čuvaju u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, a posebnu pažnju posetilaca privući će interaktivni modeli Teslinih izuma.

Kurir.rs

Foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...