Najnovije vesti

Gradonačelnik Vučević: Partneri smo svima koji ulažu u znanje, zato smo obezbedili stipendije za 50 đaka i studenata
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Vučević: Partneri smo svima koji ulažu u znanje, zato smo obezbedili stipendije za 50 đaka i studenata

Vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević priredio je prijem za pitomce Srpskog privrednog društva Fondacije ''Privrednik'' čija je osnovna delatnost stipendiranje darovitih i uspešnih učenika srednjih škola i studenata. Reč je o instituciji izuzetne istorije, bogate tradicije i velikog značaja za društvo, koja funkcioniše zahvaljujući dobrotvorima i donatorima, a Grad Novi Sad je jedan od dugogodišnjih partnera.

- Fondacija "Privrednik" i Grad Novi Sad nastavljaju uspešnu saradnju u interesu cele zajednice, a pre svega đaka i studenata koji dobijaju podršku od ove najveće i najznačajnije zadužbinarske organizacije u novijoj istoriji našeg naroda. Za 2020. godinu u budžetu Grada predviđeno je da se obezbede sredstva za stipendije za ukupno 50 đaka i studenta u iznosu od 10.500 dinara po stipendisti. Pre šest godina je 38 studenata i đaka dobijalo 5.080 dinara, a danas njih 50 dobija po 10.500 dinara. Grad je partner svima onima koji ulažu u budućnost, odnosno u znanje, jer im se time mladima omogućava da isključivo svojim radom i zalaganjem, uspeju u životu. U pitanju je plemenita misija i nama predstavlja privilegiju i čast da budemo deo takve organizacije i da ove mlade ljude uverimo da mogu napredovati u životu učeći i radeći marljivo. Verujemo da je ova država dobro mesto za život i poruka koju zajednički šaljemo je da zaista sunce tuđeg neba ne greje kao ono u domovini. Želimo da ova deca imaju najbolje uslove za obrazovanje i neka se školuju gde god žele, ali isto tako snažno želimo da svoju dalju budućnost nađu u ovoj zemlji, da ovde rade i stvaraju porodice. Tako će i oni jednog dana biti dobrotvori i pokrovitelji nekim novim studentima i učenicima zahvaljujući svom uspešnom radu, i nastaviti priču „Privrednika" koja ima dugu i bogatu tradiciju - rekao je gradonačelnik Vučević.

Upravitelj Fondacije "Privrednik" prof. dr Jova Radić istakao je da je ta organizacija veoma zahvalna Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću koji omogućavaju da Fondacija nastavi da živi.

- Mnoge institucije i pojedinci su podstaknuti upravo primerom Grada Novog Sada i vrlo smo zahvalni svima na onome što pružaju "Privredniku". Dobili smo za svoj rad jedno od najvećih priznanja, a to je Svetosavska nagrada. Ove godine smo udvostručili broj pitomaca sa univerziteta u Prištini i to opet indirektno zahvaljujući pomoći Grada Novog Sada, jer smo oslobodili sredstva iz privatnih donacija da možemo više pomoći našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Takođe, formiraćemo jedan Fond solidarnosti iz koga ćemo zajedno sa „Privredikom" u Zagrebu i Banja Luci pomoći onima koji su najbolji među najboljima da mogu učestvovati sa svojim stručnim radovima na međunarodnim studentskim susretima i sesijama. Želimo time da nastavimo da negujemo ono najbolje i najvrednije - rekao je prof. dr Jova Radić.

Grad Novi Sad pomaže u školovanju darovitih učenika srednjih škola i studenata putem Humanitarnog fonda "Privredik" sa kojim ima zaključen ugovor o saradnji, a u skladu sa mogućnostima budšeta Grada.

(Foto: Grad Novi Sad)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...