Preko e-pijace poljoprivredno gazdinstvo prodalo tonu šargarepe za sat vremena!
Foto: Youtube Printscreen

Preko e-pijace poljoprivredno gazdinstvo prodalo tonu šargarepe za sat vremena!

Vesti -

E-Pijaca preko koje poljoprivredna gazdinstva mogu da prodaju svoje proizvode počeka je sa radom juče, na internet adresi: https://pijaca.minpolj.gov.rs/.

Samo u prvom satu rada ePijace poljoprivredno gazdinstvo iz Trstenika je prodalo 1 tonu šargarepe. Takođe, u istom satu je preduzeće, koje snabdeva trgovačke lance, kupilo od malih poljoprivrednih gazdinstava ranog svežeg povrća i mlečnih proizvoda u iznosu od pola miliona dinara. Narednih dana će nastaviti sa kupovinom proizvoda od malih poljoprivrednih gazdinstava širom Srbije, a isto će učiniti i pojedini veliki trgovački lanci. Već prvog dana se registrovao 771 proizvođač hrane.

Poseta ePijaci raste iz sata u sat, tako da je prvog dana u svakom trenutku bilo oko 150 korisnika, dok je najveći broj korisnika koji su istovremeno koristili platformu bio 950. Tokom jučerašnjeg dana više od 19 000 ljudi je posetilo ePijacu.

ePijaca predstavlja i zamenu za tradicionalne pijace i tržnice koje su, zbog zaštite zdravlja građana, zatvorene tokom pandemije Korona virusa. Na njoj svaki građanin jednostavnom pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije može da direktno poruči robu i potom je od samog proizvođača ili pomoću neke od brojnih kurirskih službi dobije na kućnu adresu, bez obzira na to u kom se delu Srbije nalaze.

KAKO DO REGISTRACIJE PROIZVOĐAČA

Registracija proizvođača koji žele da ponude svoje proizvode se sastoji od nekoliko vrlo jednostavnih koraka.

KORAK 1: Na adresi: https://pijaca.minpolj.gov.rs u donjem desnom uglu kliknete na Registracija domaćinstva.

KORAK 2: Na formi koja se otovori odabrati Registracija proizvođača u donjem desnom uglu.

KORAK 3: Popuniti formu traženim podacima i kliknuti Sačuvaj u gornjem desnom uglu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track