Najnovije vesti

Vučević: Nema reči kojima bismo mogli da zahvalimo zaposlenima u gerontološkim centrima!
Foto: Grad Novi Sad

Vučević: Nema reči kojima bismo mogli da zahvalimo zaposlenima u gerontološkim centrima!

Vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su Gerontološki centar ''Novi Sad'' i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju ''Vetrnik''. Tom prilikom oni su predali donaciju, odnosno trajno zaštitna odela svim zaposlenima u te dve ustanove.

foto: Grad Novi Sad

-Rečima se ne može iskazati zahvalnost koju dugujemo zaposlenima u ovim ustanovama čiji štićenici spadaju u izuzetno osetljive na virus Kovid 19. Njihov angažman za vreme ove epidemije je za svaku pohvalu, zbog njih smo uspeli da zaštitimo Gerontološki centar od zaraze koja je najopasnija za starije i zdravstveno osetljive osobe. Oni dežuraju po dve sedmice u kontinuitetu, ne odlaze svojim porodicama i podnose zaista značajne žrtve da bi očuvali zdravlje korisnika ustanova socijalne zaštite. Grad se trudi da im obezbedi što bolju logističku podršku, jer samo zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo doprineti da posledice epidemije budu što manje - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Ministar Đorđević naglasio je da je veoma važno što korona nije ušla u Gerontolški cenatr ''Novi Sad'' i zahvalio se zaposlenima na posvećenom radu i poštovanju svih mera koje propisuju struka i Krizni štab.

foto: Grad Novi Sad

-Rezultat borbe protiv Kovida 19 zavisi od svakog od nas. Čuvajući sebe, čuvamo i druge, a posebno ljude ugroženog zdravlja. Sve mere koje je Vlada Republike Srbije donela usmerene su na dobrobit zdravlja svih građana, ako budemo disciplinovani i ako poštujemo socijalnu distancu koja je i dalje neophodna izaći ćemo iz ove krize sa manje posledica – rekao je Đorđević.

foto: Grad Novi Sad

Ministar Đorđević je nakon posete Novom Sadu, obišao i Gerontološki centar u Vrbasu kako bi pružio podršku zaposenima i korisnicima.

1 / 5 Foto: Grad Novi Sad

Foto: Grad Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...