Miloš Vučević: Nama je cilj da donosimo odluke zbog kojih će nam deca ostajati u Srbiji, a ne da se bijemo po stepeništu
Foto: Grad Novi Sad

Potpredsednik SNS o incidentu Boška Obradovića ispred parlamenta

Miloš Vučević: Nama je cilj da donosimo odluke zbog kojih će nam deca ostajati u Srbiji, a ne da se bijemo po stepeništu

Vesti -

Neki pojedinci na svaki način pokušavaju da dobiju na prepoznatljivosti i vidljivosti i spremni su da rizikuju sve: tuđe živote, mir u državi, i da da nasilnim metodama prouzrokuju neka dešavanja na političkoj sceni Srbije, istakao je poptpredesnik SNS Miloš Vućević, gostujući na TV PInk.

  • Imali smo prethodnih dana fizičke napade na narodne poslanike, da jedan poslanik sa grupom nekih huligana u klasičnom fašističkom maniru čeka druge poslanike i tuče ih na stepeništu. Da neko tuče Marijana Rističevia, čoveka od preko 60 godina, bacate ga, tučete, psujete... To su scene koje ne želimo nigde da vidimo, a posebno ne u Srbiji, ne želimo da vidimo ispred našeg parlamenta. Po meni je to neskrivena žrlja ljotićevske stranke Dveri da izazove incident i da napravi što konfuzniju situaciju i da izazove konfronataciju u društvu - rekao je Vučević.

Ukazao je da se mnogo veći broj građana okupio da podrži Aleksandra Matinovića i Sandru Božić, u odnosu na one koji su tu bili zbog Obradovića.

  • Ali, nije poligon za merenje. To se meri samo na biračkim mestima, izbornim rezultatima. I članovi SNS moraju biti svesni odgovornosti koju imaju, da ne smeju da nasedaju na provokacije, da ne idu u konflikne situacije. To maksimalno treba da izbegavamo, a to ne znači da smo kukavice, nego da smo odgovorni i da nam je stabilnost i budućnost građana Srbije iznad svega. Nije poenta da se mi sa njima preganjamo I vijamo, veća da donosimo one odluke koje će biti u cilju boljeg života građana, da bi nam deca ostala u Srbiji, a ne da se bijemo po stepeništu – istakao je Vučević. Dodajući da, iako razume Martinovića, koji mu je kolega sa fakulteta, da se nada da će prekinuti štrajk glađu.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja