STEFANOVIĆ: Aleksić manipuliše građanima Srbije, da prestane da laže i blati predsednika Vučića
Foto: Nemanja Nikolić

sudski proces pokazaće istinu

STEFANOVIĆ: Aleksić manipuliše građanima Srbije, da prestane da laže i blati predsednika Vučića

Vesti -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića da prestane da laže i blati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog brata i profesionalce iz policije i tužilaštva i istakao da će sudski proces pokazati istinu o slučaju "Jovanjica".

Stefanović ističe da Aleksić ponovljenim lažima pokušava da manipuliše građanima Srbije, kao i da u to, pored bezbednosnih službi, pokušava da uvuče i srpsko tužilaštvo. Kao dokaze za te tvrdnje Stefanović je rekao da je istraga utvrdila da ni predsednik Vučić, ni njegov brat nikada nisu imali telefonsku komunikaciju sa Koluvijom, da su veštačenje sprovodili eksperti koji decenijama rade u službama bezbednosti i koji su veštačenjem utvrdili da Koluvija nikada nije komunicirao sa Aleksandrom i Andrejom Vučićem.

"Policijski profesionalci koji su vodili i učestvovali u istrazi javno su demantovali da su bilo kada čuli za takvu informaciju, da su bilo kada došli do indicije da se nešto tako desilo a pogotovu da su takvu informaciju ili bilo kakvu drugu informaciju iz istrage dali Miroslavu Aleksiću", rekao je Stefanović. On je podsetio i da su istražitelji detalje nalaza podelili samo sa tužilaštvom, a nakon završene istrage tu informaciju su dali javnosti zbog, kako kaže, interesa istine i pravde.

Aleksić u intervjuu listu Danas tvrdi da je dokument Tužilaštva za organizovani kriminal o veštačenju telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije skandalozan.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track