MILOŠ VUČEVIĆ, GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Promena će biti i u Vladi i na lokalu, voleo bih da vidim nova, mlada lica
Foto: Beta / Dragan Gojić

potpredsednik sns

MILOŠ VUČEVIĆ, GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Promena će biti i u Vladi i na lokalu, voleo bih da vidim nova, mlada lica

Vesti -

Lično bih voleo da vidim nova, mlada lica sa znanjem i iskustvom, koja bi unela neku novu energiju, kaže potpredsednik SNS

Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, kaže u intervjuu za Kurir da će pregovori o novoj Vladi početi narednih nedelja, ali da će pre toga na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora stranke biti definisan program koji će biti ponuđen koalicionim partnerima.

l Kada će početi pregovori o novoj vladi i koga ćete sve zvati na te pregovore od stranaka koje su prošle cenzus - SPS, SPAS, stranke manjina ...?

- Narednih nedelja, ali pre toga svakako će na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora SNS biti definisan program koji će biti ponuđen potencijalnim koalicionim partnerima. O tome ćemo ozbiljno razgovarati, kao i uvek vođeni onim što je najbolje za građane Srbije. Oni su i glasali za to da SNS u Narodnoj skupštini ima apsolutnu većinu i apsolutno stabilnu većinu, pa očekujem da će Skupština funkcionisati bez ikakvih problema. To nema veze sa brojem koalicionih partnera jer svi znaju ko ima koliki legitimitet. Nova Vlada Srbije formiraće se u ustavnom i zakonskom roku, biće funkcionalna i efikasna, ali i spremna da se suoči s velikim izazovima koji su pred nama.

Vučić je najavio da će SNS zvati i nekog iz stranaka koje nisu prešle cenzus. Koga? Spekuliše se da je to neko iz UDS, POKS ili Čedomir Jovanović?

- Vidim da svi imaju potrebu da se time bave, a nikome poziv do sada nije stigao. U izbornoj noći čuli ste poruku predsednika Vučića - da nećemo biti bahati u formiranju Vlade i da ćemo uzimati ljude i sa drugih lista. Tako ćemo se i ponašati kad počne proces u vezi sa pregovorima oko formiranja nove Vlade. Kao i do sada, ništa neće biti skrivano od javnosti.

Šta SNS dobija time - uvođenjem u Vladu ljudi koji nisu prešli cenzus?

- Svesni ste i sami da je SNS unela mnogo promena na političkoj sceni Srbije, a sve to praćeno je promenama i u našim redovima. Time smo pokazali da nismo od onih stranaka koje je „vreme pregazilo“, već da smo spremni da se modernizujemo i unosimo promene kako bi ostvarivali što bolje rezultate za Srbiju. O konkretnoj temi u ovom momentu možemo samo hipotetički da razgovaramo, jer pregovori još nisu ni počeli.

Pominjete se kao jedan od četiri potencijalna kandidata za mesto premijera. Da li ste ponosni na to?

foto: Beta / Dragan Gojić

- Ponosan sam na činjenicu da je predsednik Aleksandar Vučić i mene naveo kao jednog od saradnika, političara u koga ima veliko poverenje. To prija, ali i obavezuje. Do juče sam bio potpuno posvećen izborima, i kao potpredsednik SNS i četvrti na listi za narodne poslanike, i kao prvi na listi SNS za Novi Sad, što je za mene velika čast i odgovornost. Nisam izgubio ni entuzijazam, ni volju. Naprotiv, veliki podsticaj daju mi rezultati koje je Novi Sad ostvario prethodnih osam godina, koje će svakako biti notirane kao godine novog investicionog buma. Sada smo dobili podršku 58 odsto Novosađana. Što se mene tiče, zadovoljan sam poslom koji radim i nemam problem da ga nastavim. Imam dovoljno snage i spremnosti za nove izazove.

Ukoliko bi vam ponudili mesto premijera, da li biste se prihvatili tog izazova?

- O tome u ovom trenutku apsolutno ne razmišljam.

Od aktuelnih ministara iz SNS, koliko njih, prema vašoj oceni, treba da ostane na tom mestu?

- SNS je ostvarila neverovatan rezultat. Podrška koju smo dobili od preko dva miliona građana Srbije, nije samo istorijski rezultat, već i ogromna odgovornost i obaveza jer građani su se opredelili za svoju budućnost, i sa tim nema kockanja. Nisam ja taj koji treba da ocenjuje rad ministara, ali znam da se uvek može bolje. Uostalom, građani su ti koji traže da budemo još bolji, da radimo još više, da ostvarujemo još veće rezultate. Lično bih voleo da vidim neka nova, mlada lica, sa znanjem i iskustvom, koja bi mogla da doprinesu da vlada bude još efikasnija, ali i da unesu neku novu energiju. I to nije pitanje broja, već pravljenja novog tima koji će imati hrabrost i energiju, ali i jednu političku svežinu da nastavi, zajedno sa predsednikom Vučićem, borbu za snažniju i moderniju Srbiju, za njene građane, za našu decu, za bolju budućnost.

O POTENCIJALNIM PARTNERIMA Čeda u Vladi? Nagađanja l Navodi se da bi Čedomir Jovanović mogao da dođe na čelo Ministarstva za evrointegracije. Šta vi kažete na to, kakva je vaša ocena?

- Zaista ne bih komentarisao takva nagađanja.

(Kurir.rs / Katarina Blagović / Foto:Beta / Dragan Gojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track