Gradonačelnik Terzić: Nasilnici i vandali silom žele da preotmu ono što su građani regularno izabrali
Foto: Zorana Jevtić

Prvi čovek Kraljeva osudio nasilja u centru Beograda

Gradonačelnik Terzić: Nasilnici i vandali silom žele da preotmu ono što su građani regularno izabrali

Vesti -

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić najoštrije osuđuje sinoćnji nasilni upad u Narodnu skupštinu u Beogradu, divljanje ulicama Beograda, povređivanje policajaca, paljenje vozila, ponašanje onih koji stoje iza svega.

  • U trenucima veoma teškim za celu zemlju, neki na prvo mesto stavljaju svoje sitne političke interese i koriste situaciju da ostvare svoje lične potrebe. Gradovi i opštine u Srbiji se suočavaju sa nikad težim teretom otkad se virus korona pojavio i u našoj zemlji, pokušavaju da sačuvaju zdravlje svojih građana, predsednik Republike Aleksandar Vučić sa svojim saradnicima ulaže napore da zaštiti svakog čoveka, a da pri tom ne bude ugroženo funkcionisanje zemlje, a sa druge strane su oni koji „pomažu“ vandalskim ponašanjem i ugrožavanjem bezbednosti – naveo je on.

Terzić ističe da je huloganstvo nedopustivo.

  • Na brigu i apele da vode računa o svom i zdravlju svojih bližnjih, drže fizičku i socijalnu distancu, pomognu da se iz pošasti zvane korona izvučemo sa što manje posledica po zdravlje i živote ljudi, stigao je brutalan odgovor u vidu okupljanja nasilnika i vandala koji silom žele da preotmu ono za šta su se građani dobrovoljno odlučili i regularno izabrali. Nedopustivo je i sramno, i za svaku osudu i brzo postupanje nadležnih, ovakvo ponašanje u ovakvoj situaciji.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja