PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 25. jul. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

UŽIVO KORONA U SRBIJI: 409 novozaraženih, 10 umrlih, vanredno u Trgovištu i Blacu

U poslednja 24 sata širom Srbije na korona virus testirano je 10.634 osoba, njih 409 bilo je pozitivno, a nažalost preminulo je 10 osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima se nalazi 167 pacijenata, a to je blagi pad u odnosu na juče kada ih je bilo 185.

PREŽIVELA 2 LOGORA, SADA ĆE DA PREDSEDAVA SKUPŠTINOM: Neverovatna sudbina Smilje Tišme! (KURIR TELEVIZIJA)

Smilja Tišma, kao najstarija poslanica, predsedavaće prvom sednicom Skupštine Srbije, koja bi trebalo da se održi u roku, do 3. avgusta. Smilja Tišma se posle mnogo vremena vraća u politiku, i to sa liste SPS-JS, iako nije član tih stranaka.

foto: Printscreen

PREMIJERKA BRNABIĆ O SPORNOJ VESTI STRANE AGENCIJE: Čisto politički, neću da dozvolim napade

Vest francuske agencije Frans pres da je Ljubiša Đurić preminuo od Kovid-19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator politički je motivisana, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brbabić i istakla da neće dopustiti unižavanje Srbije i napade i laži.

PRLJAVA IGRA! ISTRAŽIVANJE KURIRA: Otkrivamo šta se krije iza učestalih NAPADA N1 TV na Telekom!

Izveštavanjem o poslovanju Telekoma kroz selektivne podatke, kako Kurir otkriva, Junajted grupa pokušava da oslabi državnu kompaniju koja joj je u poslednje dve godine postala ozbiljan konkurent u celom regionu, ugrožava je i sprečava u daljem širenju na tržištu.

foto: Shutterstock

KRIZNI ŠTAB: Ne očekujemo da će se vakcina plaćati, vakcine su najveća tekovina 20. veka

Krizni štab je u 15 sati saopštio najnoviji korona bilans - 10 preminulih u poslednjih 24 sata, 409 novozaraženih, na respiratorima 167, u bolnicama 4.575 pacijenata.

OVK ZLIKOVCI POBILI SU 14 SRPSKIH ŽETELACA DOK SU RADILI NA NJIVI: Ni posle dve decenije niko nije odgovarao za MASAKR

Pre tačno 20 godina dogodio se masakr u Starom Grackom, jedan od najvećih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji od završetka rata, dakle 23. jula 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga.

JEDNA OD 3 NESTALE ŽENE IZ SMEDEREVA PRONAĐENA: Istražuje se šta se krije iza svega i da li su slučajevi povezani!

Jedna od tri žene koje su prošle nedelje nestale na teritoriji Smedereva pronađena je živa i zdrava. Kako saznajemo pronađena je O.A. (45), čiji je nestanak prošle nedelje prijavio njen sin.

VELIKI PROBLEM U NAJAVI: Evo zbog čega će VAKCINACIJA biti ključna

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je vakcinacija protiv kovida-19 veliki problem u najavi i da bi svi u društvu trebalo da budu jedinstveni i shvate da je, ukoliko se ne pronađe lek za korona virus, vakcinacija ključna stvar.

foto: Printscreen

MOŽEMO NA MORE, ALI SAMO U 6 ZEMALJA NA SVETU: Evo gde nam ne traže ČAK NI TEST na koronu i karantin!

Bez PCR testa i karantina do plaža u Turskoj, Albaniji i Neumu u BiH možemo kolima, dok do Egipta, Maldiva i Meksika samo avionska karta košta od 300 do 1.600 evra. Uprkos epidemiološkoj situaciji, građani Srbije ipak mogu put mora, ali samo u šest zemalja bez ikakvih korona ograničenja.

VELIKA AKCIJA MUP ŠIROM SRBIJE: 11 hapšenja u saradnji sa američkim FBI! Evo zašto su pali

Na 16 lokacija na teritoriji Republike Srbije danas je izvršen pretres stanova i uhapšeno je 11 lica - državljana Srbije, Crne Gore, Australije i Republike Filipini.

foto: Damir Dervišagić

LESKOVČANIMA PUKAO FILM, SAD ĆE DA TUŽE DUA LIPU! Slagala da je AJVAR albanski, pa im još OTIMA i brend!

Pevačica Dua Lipa ne prestaje da šokira, pa je tako nakon priče o Kosovu i propagiranju Velike Albanije sada predstavila srpski proizvod kao albanski – ajvar, koji je još pre osam godina dobio međunarodni sertifikat od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) sa sedištem u Ženevi.

foto: Shutterstock, Profimedia

RFZO VRAĆA PARE: Svi koji su platili, a nisu testirani mogu da podnesu zahtev za povraćaj novca!

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) počinje da vraća novac građanima koji su želeli da na lični zahtev obave PCR testiranje na virus korona ili serološko testiranje na prisustvo antitela, a to nisu obavili iz određenih razloga.

JEZIVA TRAGEDIJA NA ČUKARICI: Polio se benzinom i zapalio u stanu, to je izazvalo požar u zgradi (KURIR TV)

Oko 13.30 izbio požar u stambenog zgradi u Ulici obalskih radnika na Čukarickoj padini, a život je izgubio S.V, koji je imao oko 80 godina. Kako Kurir saznaje, S.V. se zapalio, što je i izazvalo požar u zgradi.

SADA I DECA PLAĆAJU: Rešena dilema! Nema besplatnog testiranja na lični zahtev

Sve populacione grupe, bez obzira na uzrast, plaćaju PCR testiranje na lični zahtev, istakla je danas direktorka intistuta "Batut" Verica Jovanović. "Da bismo otklonili sumnju o pravilima koja su uspostavljena za PCR testiranje, testiranja na lični zahtev koštaju isto sve građane Srbije, bilo da je reč o deci ili odraslima 6.000 dinara", naglasila je Jovanović na konferenciji za novinare.

VESIĆ: Verujem da će odbornici imenovati ulicu po Jovoviću, pucao je u najvećeg zlotvora srpskog naroda!

- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će odbornici Skupštine grada Beograda prihvatiti njegovu inicijativu i da će Blagoje Jovović, čovek koji je pucao u, kako kaže, najvećeg zlotvora srpskog naroda Antu Pavelića, dobiti ulicu u Beogradu.

foto: MUP

SASTANAK U MUP: Stefanović sa predstavnicama Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicama Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

UŽAS U NIŠU! NIŠLIJA POD SUMNJOM DA JE OBLJUBIO DEVOJČICU: Komšije sumnjaju da je reč o njegovoj ćerki!

Policija je danas pritvorila muškarca Martina O. (26) iz Niša pod sumnjom da je od aprila ove godine više puta obljubio devojčicu (14).

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track