Bakić: Ulaziš u istoriju po dužini truda i ostvarenim rezultatima, jer se davno grad nije tako dinamično i sveobuhvatno razvijao
Foto: Dejan Malagurski

Gradonačelnik Bakić čestitao gradonačelniku Vučeviću Dan grada Novog Sada

Bakić: Ulaziš u istoriju po dužini truda i ostvarenim rezultatima, jer se davno grad nije tako dinamično i sveobuhvatno razvijao

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, u svoje lično ime i u ime cele Subotice, uputio srdačne čestitke gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću povodom 1. februara, Dana grada Novog Sada.

„Tokom ove dve stotine sedamdeset i tri godine urbanog života naše Srpske Atine, malo je gradončelnika koji su bili uporedivi sa onim odlučnim gradskim ocima, koji su se te 1748. godine izborili za status slobodnog kraljevskog grada. U devetoj godini svog posvećenog rada na čelu Novog Sada, ulaziš u istoriju i po dužini svog truda i po ostvarenim rezultatima, jer se davno grad nije tako dinamično i sveobuhvatno razvijao.

To me lično jako raduje, jer je napredak Novog Sada napredak i svih nas na severu Srbije. Kao u minulim vekovima Antoniju Hadžiću i mnogim drugim Subotičanima, tako je i danas nama drag i blizak Novi Sad. Naša dva grada veže mnogo toga, a moja najveća želja je da te veze produbimo i učvrstimo zajedno.

Još jednom ti čestitajući na ovaj znameniti dan, srdačno te pozdravljam i nadam se da ćemo imati priliku da ti budemo domaćini u Subotici, kao posebno dragom i cenjenom gostu i prijatelju“, navodi se u čestitki gradonačelnika Bakića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track