KORENI: Večeras 2. epizoda serije kojom je Srbija oduševljena
Foto: Kurir

KORENI: Večeras 2. epizoda serije kojom je Srbija oduševljena

Vesti -

Serija se emituje od 20 časova na Kurir televiziji, a evo šta vas čeka u drugoj epizodi:

Vukašin Katić ne uspeva da izgladi odnos sa ocem, pa uzima 300 dukata od brata Đorđa i odlazi za Beograd kod verenice. Stoički odbija da potpiše da je to celo njegovo nasledstvo, pa se još jednom svađa s bratom. Usput, svraća na majčin grob, jer duboko u duši zna da se više neće vratiti u rodno Prerovo.

serija Koreni, Zarko Lausevic
foto: Kurir

Aćima muči loš odnos sa sinom mezimcem, pa traži od učitelja Andre da ode za Beograd, kako bi "proverio" verenicu, koja pripada, po Aćimu, suprotnom taboru. Učitelj potvrđuje Vukašinove reči, da se ne ženi ćerkom liberala ocu u inat, već iz ljubavi. Đorđe, koji je inače nesiguran u svoju poziciju u porodici, iz straha da bi otac mogao da se predomisli i pomiri se sa Vukašinom, počne po selu da širi glasine.

serija Koreni, Sloboda Micalovic
foto: Kurir

Serija Koreni snimljena je po antologijskom, istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga. U mnoštvu motiva i tema, posebno se izdvajaju motiv porodice i porodičnog sukoba između očeva i sinova, porodično poreklo i problem identiteta, održavanje kultova srpske nacionalne mitologije, politički sukobi koji dovode do narodnog oblikovanja sprskih intelektualaca školovanih u inostranstvu, patrijarhalna despotija kao kult, uloga i položaj žena u porodici, kao i mnogi drugi. Glavne uloge u seriji tumače Žarko Laušević, Igor Đorđević, Sloboda Mićalović, Raša Vujović, Bogdan Diklić, Nenad Jezdić, Dara Džokić, Goran Šušljik...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track