Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke
Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio delegaciju Republike Srpske i Banja Luke

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima sastao se, u Gradskoj kući, sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem i njegovim saradnicima, šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbije Mlađenom Cicovićem i delegacijom Grada Banja Luke. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je ovaj susret upriličen u okviru „Dana Srpske u Srbiji“ koji traju od 22. do 29. septembra i u okviru kojih je već održano više manifestacija i susreta u našoj zemlji.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

Uz podsećanje da je Grad Subotica svoje veze sa Republikom Srpskom podigao na najveći mogući nivo u februaru ove godine, kada je uspostavljena saradnja sa zvaničnim Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, gradonačelnik Bakić je rekao da je tokom srdačnog sastanka dogovoreno intenziviranje saradnje sa Republikom Srpskom i Banja Lukom, sa kojom je Grad Subotica 2017. godine zaključio Sporazum o saradnji.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

„U proteklih pet godina potpisano je mnogo sporazuma između kulturnih i drugih ustanova Subotice i Banja Luke, a mi smo posebno ponosni na činjenicu da je Subotica jedan od pet partnerskih gradova Banja Luke iz Srbije. Na današnjem sastanku zaključeno je i da se organizuje što više konkretnih veza i aktivnosti i da se u praksi ostvaruje ono što je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to je iskrena i bratska saradnja Republike Srpske i Srbije i njihovih lokalnih samouprava, kao i jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine”, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

Zlatan Klokić je, osvrćući se na saradnju između Republike Srpske i Srbije, istakao da ona nikada nije bila tako konkretna, jaka i snažna kao danas i da je neophodno da u narednom periodu bude još intenzivnija kako bismo spremno dočekali sve izazove koji su pred nama.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

Mlađen Cicović se zahvalio medijima što su, kako je rekao, devet godina uz manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“. „Posebno bih se zahvalio Gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću sa kojim sam od februara ove godine uspostavio ne samo prijateljski nego gotovo bratski odnos, u kome sve ono što je pred nama i što nam je zajednički posao na podsticanju i jačanju saradnje rešavamo na način na koji to rešavaju oni koji su najbliži“, istakao je Cicović.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

On je naveo da će se u okviru ovogodišnje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja će se održati u 11 gradova, realizovati 13 programa i da je novina program podsticanja i jačanja saradnje gradova i opština iz Republike Srpske sa gradovima i opštinama iz Srbije.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

„Želja nam je da poručimo da je put našeg naroda s obe strane Drine u budućnost jedino izvestan ukoliko budemo jedinstveni, sabrani i ukoliko budemo svi predano i vredno radili pre svega na poslovima koji su vezani za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, naše kulture, tradicije, jezika, pisma, naše vere pravoslavne, svetosavske“, poručio je Mlađen Cicović.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

Savetnik gradonačelnika Banja Luke za društvene delatnosti, Milada Šukalo, zahvalila se gradonačelniku Bakiću i njegovim saradnicima na izuzetnoj dobrodošlici.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

„Danas smo razgovarali o saradnji kada su u pitanju naši saveti za poljoprivredu, o saradnji kada su u pitanju mladi i omladinske politike, turizam. Sastanak nije bio dovoljan da otvorimo sve one teme koje su nam interesantne zajedno. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati priliku da delegaciju Grada Subotice ugostimo u Banja Luci i da zajedno nastavimo da idemo napred“, kazala je, između ostalog, Milada Šukalo.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Subotici će večeras, od 19.00 časova, u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ biti održano književno veče: Goran Vračar i Željko Pržulj, a od 19.30 časova, na sceni „Jadran“ subotičkog Narodnog pozorišta, koncert grupe „One tri“ iz Banja Luke.

Stevan Bakić
foto: Strahinja Babović

Nakon sastanka u Gradskoj kući, gradonačelnik Bakić sa saradnicima i gosti iz Republike Srpske i Banja Luke obišli su štand Predstavništva Republike Srpske u Srbiji postavljen na centralnom gradskom trgu u Subotici.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track