ADVOKAT SIMIĆ PROKOMENTARISAO ODBRANU DIJANE HRKALOVIĆ Odgovara za bagatelna dela svašta joj se pripisivalo SUD ĆE DOKAZATI ISTINU
Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

SPECIJALNI SUD

ADVOKAT SIMIĆ PROKOMENTARISAO ODBRANU DIJANE HRKALOVIĆ Odgovara za bagatelna dela svašta joj se pripisivalo SUD ĆE DOKAZATI ISTINU

Vesti -

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović i dalje ostaje u kućnom pritvoru, a advokat Ivan Simić je istakao da će u njenom slučaju isključivo sud dokazati da li je kriva ili ne.

Advokat Simić naveo je da ne želi da komentariše predmet koji nije njegov, jer bi to pre svega bilo neprofesionalno. Čuveni advokat pozvao je i na smanjenje senzacionalizma kada je u pitanju ovaj slučaj, navevši da bi jedino ispravno bilo poštovati pretpostavku nevinosti.

Ivan Simić
foto: Kurir televizija

- Neozbiljno je i diletantski da se komentarišem kao advokat kako se ko brani. Nijedan advokat koji drži do sebe neće komentarisati to. Pravo svakog branioca je da brani svog klijenta kako zna i ume - kaže advokat Simić.

On je naveo da će jedino i samo sud pokazati kako je Dijana Hrkalović pripremila odbranu.

Ivan Simić
foto: Kurir televizija

- Da biste videli kako neko iznosi svoju odbranu morate biti u sudnici. Kako je onda pripremila svoju odbranu, to će sud pokazati. U odnosu sve ono što se njoj pripisivalo, ona odgovara za relativno bagatelna dela. Svako ima pravo da se brani onako kako misli da je najbolje za njega da se brani. Sud mora da pokaže kapacitet da neće biti sredstvo za političke obračune - istakao je advokar Simić.

On je istakao da ni ne zna koje je delo bivšoj držanoj sekretarki stavljeno na teret i pozvao je na to da se poštuje prepostavka nevinosti.

Ivan Simić
foto: Kurir televizija

- Ne znam ni koje je krivično delo njoj stavljeno na teret. A šta ako bude oslobođena, ajmo da poštujemo pretpostavku nevinosti. Ja bih prekršio zakon ako bih bilo šta ovde licitirao. Ona je nevina sve dok sud ne dokaže suprotno. Bilo kakva licitiranja bi bila neozbiljna - kaže Ivan Simić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:47

DIJANA HRKALOVIĆ STIGLA U SPECIJALNI SUD: Trebalo bi da sudu predloži dokaze i svedoke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track