Socijalistička partija Srbije i Udruženje „Naša Drina“ potpisali Strateški sporazum o saradnji
Foto: SPS

Socijalistička partija Srbije i Udruženje „Naša Drina“ potpisali Strateški sporazum o saradnji

Vesti -

Danas je u prostorijama poslaničkog kluba IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS) potpisan STRATEŠKI SPORAZUM O SARADNjI između Socijalističke partije Srbije i Udruženja ljubitelja prirode „Naša Drina“ .

Strateški sporazum o saradnji potpisali su Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i Igor Braunović, predsednik Udruženja ljubitelja prirode „Naša Drina“.

SPS
foto: SPS

Socijalistička partija Srbije kao državotvorna stranka u potpunosti je opredeljena za očuvanje državnih i nacionalnih interesa, posvećena je ekološki održivom razvoju što je i prioritet nove Vlade Republike Srbije. Važnost potpisivanja ovog sporazuma temelji su na patriotskom okviru koji su naši birači prepoznali i vrednovali na nedavno održanim izborima.

SPS
foto: SPS

Ovaj Sporazum se temelji na zajedničkom političkom delovanju i saradnji koji podrazumevaju gradnju Srbije kao moderne energetske zajednice, zemlje koja će se oslanjati na svoje resurse, na obnovljive izvore energije, na energetsku tranziciju, i podsticanju energetske efikasnosti, ulaganjima u nove tehnologije. Ovi ciljevi sporazuma će se postići primenom cirkularne ekonomije, odnosno odgovornim upravljanjem otpadom, koji podrazumeva reciklažu, izdvajanje sekundarnih sirovina, kompostiranje, uz razvoj čistih tehnologija i racionalno korišćenje prirodnih resursa, što je strateški interes Srbije.

SPS
foto: SPS

Potpisnici ovog dokumenta će raditi zajedno na postizanju ciljeva definisanih ovim sporazumom.

Delegaciju, pored potpisnika, činili su Đorđe Milićević, potpredsednik GO SPS, Snežana Paunović i Uglješa Marković, članovi predsedništva SPS, Uglješa Grgur, Natalija Purić, Nikola Sovrlić, najuže rukovodstvo udruženja.

Informativna služba GO SPS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track