MUNDIJALSKA EUFORIJA PRED UTAKMICU SRBIJA - BRAZIL: Ko će pobediti? Kakve su šanse "orlova" u Kataru?
Foto: Kurir

MUNDIJALSKA EUFORIJA PRED UTAKMICU SRBIJA - BRAZIL: Ko će pobediti? Kakve su šanse "orlova" u Kataru?

Vesti -

Još samo 24 sata deli nas od utakmice između reprezentacije Srbije i reprezentacije Brazila u Kataru na Mundijalu 2022.

Iako nas žreb nije štedeo, pa smo u prvom meču sa apsolutnim favoritom - Brazilom, optimisti kažu:"Ako su Saudijci mogli da dobiju Argentinu, može i Srbija Brazil".

Na kraju krajeva, podsetimo se da su Srbi i Brazilci prvi put ukrstili koplja na prvom Mundijalu davne 1930. godine u Montevideu. I tada je južnoamerički tim bio favorit, ali je ekipa Kraljevine Jugoslavije napravila istorijsku senzaciju!

Ove godine je selektor Dragan Stojković Piksi praktično preporodio reprezentaciju i ulio joj novu nadu - podigao je moral i optimizam. Svoj autoritet i superiornost uspeo je da prenese i na igrače i na publiku čime je napravio pravu euforiju pred Mundijal. Kako je rekao: "Spisak igrača je donet hladne glave, čistih misli, bez pritiska, a sa velikim očekivanjima. Mi smo grupa koja smireno, trezveno, spokojno dočekuje ovo prvenstvo. Igrači ne moraju ništa, a mogu mnogo" - rekao je Stojković.

U Usijanju pitamo: Kako će se Piksijevi "orlovi" pokazati u jednoj od najvažnijih utakmica u istoriji srpskog fudbala? Kod nas postoji strepnja, ali da li i Brazilci zaziru od reprezentacije Srbije? Kakve su opšte prognoze Mundijala, a kakva je bezbednost na utakmicama i tribinama?

Gosti Usijanja: Dejan Anđus, novinar Miloš Bjelinić, urednik rubrike Sport u Kuriru Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track