DVOSTRUKI ARŠINI MEĐUNARODNOG PRAVA: Kakav odnos Srbija treba da ima prema nekim narednim sporazumima koje potpisuje sa zapadom?
Foto: Promo

DVOSTRUKI ARŠINI MEĐUNARODNOG PRAVA: Kakav odnos Srbija treba da ima prema nekim narednim sporazumima koje potpisuje sa zapadom?

Vesti -

Situacija u južnoj srpskoj pokrajini se ne stišava. Na severu Kosova i Metohije noć je protekla mirno, ali je situacija i dalje napeta. Iako je hladno, građani severnog dela KiM i dalje su na barikadama i ne odustaju od svojih zahteva.

Sever Kosmeta blokirala je i kosovska policija, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške. Neophodni lekovi za uhapšenog Dejana Pantića preko Euleksa su dostavljeni tek posle četiri dana od hapšenja. I dok su Srbi na barikadama, predstavnici tzv. vlasti u Prištini potpisali su zahtev za članstvo u Evropskoj uniji što je Aljbin Kurti i najavio da će se zvanično desiti.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić pitao je zapadne partnere: Koji od pet važnih dokumenata, koje su sami donosili na zapadu, žele da poštuju po pitanju KiM, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Saveta bezbednosti UN?

Kako i zašto se krši međunarodno pravo?

Kakav odnos Srbija treba da ima prema nekim narednim sporazumima koje potpisuje sa zapadom? Kakve su šanse da se srpske snage pojave na KiM? Šta su u Beograd doneli Eskobar i Lajčak?

Gosti Usijanja

Vladan Glišić - pokret "Narodna mreža"

Zoran Milosavljević - politikolog

voditelj - Slaviša Veselinović

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track