ODRŽANA SVETOSAVSKA AKADEMIJA U SREMSKOJ MITROVICI: Najuspešniji učenici i nastavnici dobili VREDNA PRIZNANJA
Foto: Moj grad Sremska Mitrovica

ODRŽANA SVETOSAVSKA AKADEMIJA U SREMSKOJ MITROVICI: Najuspešniji učenici i nastavnici dobili VREDNA PRIZNANJA

Vesti -

Grad Sremska Mitrovica je i ove godine tradicionalno, povodom Svetog Save, nagradio svoje najuspešnije učenike i njihove mentore Svetosavskim poveljama.

Ova priznanja dodeljuju se za ostvarene rezultate na takmičenjima iz različitih obrazovnih oblasti za učenike osnovih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a osim priznanja podrazumevaju i simboličan novčani deo koji za učenike iznosi deset hiljada, a za nastavnike, njihove mentore, tri hiljade dinara. Povodom dodele povelja, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je Svetosavska akademija, gde je učenike, nastavnike i roditelje pozdravila i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

1 / 5 Foto: Moj grad Sremska Mitrovica

- Svaka škola je po jedan Savin izvor. Izvor znanja, iskustva, mudrosti i pameti. Na tom izvoru vas ne uče samo i prosvećuju, već i vaspitavaju da odrastete u časne ljude. Dobiti Svetosavsku povelju ogromna je čast i ja vam na tome čestitam. Učenje je kao klesanje u kamen. Budite vredni neimari, uklešite stečeno znanje za one koji tek dolaze. Čestitam i vama, poštovani nastavnici. Iza svakog ovog mladog čoveka ste vi, iza svakog rezultata stojite vi, vaš trud i ozbiljan rad. Na vama je ogromna odgovornost u usmeravanju ovih mladih i pametnih ljudi. Naučili ste ih da se o uspesima ne sanja, već da se trudi, neumorno radi i bori. Time čuvate i ugled svoje časne i uzvišene profesije. Čestitam i vama, dragi roditelji, jer poštujete ideale učenja i obrazovanja pri vaspitanju dece koje nam ostavio Sveti Sava. Ideali su ti koji vuku napred, a svaki osvojeni neka vam bude podsticaj za osvajanje onog narednog, višeg i težeg - rekla je u svom obraćanju gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Gradonačelnica Milovanović je povodom školske slave istakla da i Sremska Mitrovica na pravi način prati ideale Svetog Save time što ulaže u prosvetnu infrastrukturu u ovom gradu, te je navela da je u prethodnom periodu izgrađeno dve nove osnovne škole, novi vrtić, nova fiskulturna sala, a da se gradi još jedna, kao i da Sremska Mitrovica planira dva nova vrtića, jedan u naselju "Slobodan Bajić Paja" i jedan u Mačvanskoj Mitrovici. Svoje zadovoljstvo povodom osvojene Svetosavske povelje izneli su i nagrađeni učenici i nastavnici.

- Ovo je veoma značajno za moj dalji prosvetni rad sa decom, Svetosavska povelja je veoma važno priznanje. To pokazuje da se trud uvek isplati i u današnja vremena kada je prosveta uopšte u velikom meri degradirana, mislim da je ovo lepo pre svega za učenike da se motivišu za dalji rad, a svakako i za nas prosvetne radnike, njihove mentore - kaže nastavnica Radmila Lukić iz OŠ "Boško Palkovljević Pinki".

Učenica Mitrovačke gimnazije Kristina Lozjanin dodaje da je jako ponosna što je dobila dve Svetosavske povelje:

- Jednu povelju sam dobila iz oblasti fizike, drugu iz oblasti teorije muzike. Ove povelje su za mene nešto neprocenjivo i predstavljaju potvrdu mog rada i ljubavi prema ovim naukama, kao i potvrdu rada mojih mentorki, koju su uvek bile tu za mene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track