Crveni krst Sremska Mitrovica: VAŽNO JE I HUMANO - VELIKI ODZIV ZA DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI
Foto: Sremska Mitrovica živi

Crveni krst Sremska Mitrovica: VAŽNO JE I HUMANO - VELIKI ODZIV ZA DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI

Vesti -

Crveni krst u Sremskoj Mitrovici je tokom prošle godine organizovao 33 akcije dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Vojvodine. Akcije su organizovane redovno i vanredno, u slučaju smanjenih rezervi, a prikupljeno je 2354 jedinice krvi, što je 2,94% od ukupnog broja stanovništva u ovom gradu. Davalaštvo krvi je dobrovoljno i anonimno, a pre svega humani gest koji pomaže zdravstvenom sistemu.

“Lepo je biti dobrovoljni davalac je lepo biti iz humanih razloga, jer dajemo svoj doprinos kako bi naš zdravstveni sistem mogao da normalno funkcioniše. Dobrovoljni davaoci pri svakoj akciji imaju i lekarski pregled, pa tako redovno proveravaju svoje zdravstveno stanje. U naše akcije se uključuju naši volonteri, lokalna zajednica, privredna društva, razne ustanove i svi zajedno imaju taj humani cilj i šire pozitivnu stranu o dobrovoljnom davalaštvu kako bi rezerve krvi uvek bile na zadovoljavajućem nivou”, rekla je za Sremska Mitrovica živi, Biljana Žilić, stručna saradnica Crvenog krsta u Sremskoj Mitrovici.

1 / 8 Foto: Sremska Mitrovica živi

Mitrovački crkveni krst organizuje i omladinske akcije dobrovoljnog davanja krvi, a posebno raduje što je odziv mladih ljudi veliki: “Nama su posebno interesantne omladinske akcije, prva je bila 2. marta u Medicinskoj školi “Draginja Nikšić”, tokom koje su pozvani svi beli mantili da dobrovoljno doniraju krv. U ovim akcija učestvuju sve srednje škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i Visoka strukovna škola”, zaključuje Biljana za Sremska Mitrovica živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track