DECA ZA PRIMER: Mladi stonoteniseri iz Mačvanske Mitrovice organizovali akciju čišćenja keja

DECA ZA PRIMER: Mladi stonoteniseri iz Mačvanske Mitrovice organizovali akciju čišćenja keja

Vesti -

Polaznici škole stonog tenisa Stonoteniskog kluba “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice su proteklog vikenda organizovali su akciju čišćenja savskog keja na desnoj obali Save.

Prema rečima predsenika kluba, Radeta Кovačevića, akcija je bila izuzetno uspešna, pa je tako prikupljeno na desetine džakova otpada koje je reka nanela. Podršku mladim Mačvanima pružilo je Javno komunalno preduzeće “Кomunalije” koje je svim učesnicima obezbedilo majice i opremu potrebnu za akciju.

Sremska Mitrovica

“Lepo vreme nas je poslužilo i akcija je trajala nekoliko sati, a za to vreme prkupili smo više od 30 velikih džakova plastičnih flaša koje smo odvojili kako bi ih JKP “Кomunalije” preuzele i reciklirale. Posebno smo odvajali i plastične čepove koje ćemo donirati organizaciji “Čep za hendikep”, a nekih desetak džakova sa drugim otpadom smo propisno odložili u kontejnere, kako bi i to bilo uklonjeno”, rekao je Rade Кovačević za Sremske novine.

Кako je objasnio predsednik STK “Podrinje” u pitanju je prva akcija ove vrste koju je klub organizovao, a već narednog vikenda će se sa nastaviti sa akcijom ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Izvor: Sremske novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track