Uređeno dvorište vrtića ,,SKADARLIJA” na Starom gradu
Foto: Promo

Uređeno dvorište vrtića ,,SKADARLIJA” na Starom gradu

Vesti -

Gradska opština Stari grad nastavlja sa uređenjem dvorišta vrtića na teritoriji Starog grada, a poslednje uređeno je dvorište vrtića ,,Skadarlija” u koji ide i najveći broj dece sa Starog grada.

dečiji vrtić Skadarlija
foto: Promo

Kako navodi predsednik Gradske opštine Stari grad, saradnja lokalne i gradske vlasti doprinela je da se na Starom gradu urede svi vrtići. “Kao što smo i obećali, započeli smo i nastavili smo sa sređivanjem dvorišta vrtića na Starom gradu. Do sada je pet dvorišta sređeno. Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste da se i drugi deo dvorišta „Skadarlije” u drugoj fazi takođe obnovi i ono što je nama važno, pored obnove dvorišta, u tri objekta su obnovljene fasade.

dečiji vrtić Skadarlija
foto: Promo

Pokazalo se da kada opština i Grad zajedno sarađuju da možemo mnogo da uradimo za naše starogradske vrtiće i to je naša politika koju ćemo nastaviti da sprovodimo u narednom periodu” istakao je Radoslav Marjanović.

dečiji vrtić Skadarlija
foto: Promo

Sanja Lazović, direktorka PU “Dečji dani” sa opštine Stari grad navela je da je ovaj projekat za njih izuzetno važan: “Ovo je za nas veoma važan projekat, jer „Skadarlija” je najveći vrtić na opštini Stari grad, možda i u Beogradu, koji pohađa 600 dece” izjavila je Lazović.

dečiji vrtić Skadarlija
foto: Promo

Novo dvorište vrtića obišli su i zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović i sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Nenad Radić. Tom prilikom, zamenica gradonačelnika izjavila je “Deca će ovde imati razne aktivnosti, družiće se i mi ćemo nastaviti, kao i do sada, da ulažemo u vrtiće, da ih obnavljamo, rekonstruišemo i naravno da rekonstruišemo i sva dečja igrališta”.

1 / 9 Foto: Promo

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track