Obeležena godišnjica EKONOMSKOG FAKULTETA u SUBOTICI
Foto: Grad Subotica

Obeležena godišnjica EKONOMSKOG FAKULTETA u SUBOTICI

Vesti -

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici danas je obeležena 63. godišnjica ove visokoškolske ustanove, a istovremeno je otvoren i 28. međunarodni naučni skup „SM 2023“. Svečanoj akademiji, održanoj u amfiteatru ovog fakulteta, prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić koji je, tom prilikom, Ekonomskom fakultetu čestitao 63. godišnjicu postojanja i, kako je rekao, kvalitetnog rada.

Grad Subotica, godišnjica Ekonomskog fakulteta, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

„Kada kažem kvalitetan rad Ekonomskog fakulteta u Subotici, onda mislim na brojne obrazovane kadrove koje je ovaj fakultet iznedrio i koji se danas nalaze na odgovornim funkcijama grada Subotice, severne pokrajine Republike Srbije i u okruženju. Profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici imaju veliki naučni rejting i izuzetan profesionalni ugled na Univerzitetu u Novom Sadu u zajednici ekonomskih fakulteta Srbije, međunarodnom okruženju i u široj obrazovnoj i poslovnoj javnosti“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Grad Subotica, godišnjica Ekonomskog fakulteta
foto: Grad Subotica

On je istakao značaj sve veće povezanosti subotičke lokalne samouprave i lidera privrednog razvoja grada Slobodne zone Subotica sa Ekonomskim fakultetom.

„To je izuzetan spoj pri planiranju i realizaciji međunarodnih projekata, čiji je cilj da što kvalitetnije obrazujemo kadrove koji bi sutra ostali u našm gradu i vodili ovaj grad putem ekonomskog razvoja i napretka“, kazao je Bakić.

Grad Subotica, godišnjica Ekonomskog fakulteta
foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srbije, resornim ministarstvima i Pokrajinskoj vladi za programske podrške kako Ekonomskom fakultetu Subotica tako i samom Gradu Subotici.

„Posebno bih izdvojio Regionalni inovativni startap centar koji je formiran na inicijativu grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Subotica u nameri da ohrabrimo mlade koji žele da se bave inovacijama i novom tehnologijom u ostvarivanju njihovih poslovnih planova i projekata i kako bi što bolje svoje poslovanje realizovali“, podvukao je Bakić.

Grad Subotica, godišnjica Ekonomskog fakulteta
foto: Grad Subotica

Lokalna samouprava će, dodao je, nastaviti da podržava mlade obrazovane kadrove.

„Želeo bih da se na još viši nivo podigne saradnja lidera ekonomskog razvoja Slobodne zone Subotica i lidera obrazovanja Ekonomskog fakulteta kako bismo mladima obezbedili da nađu svoje mesto u ovom sistemu i, ponavljam, ostanu u našem gradu. Subotica će nastaviti da ulaže u obrazovanje i nauku, jer to je najbolja investicija za budućnost“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1 / 9 Foto: Grad Subotica

Prisutnima na svečanoj akademiji obratili su se i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof. dr Nebojša Gvozdenović i rektor Univerzitata u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić, kao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević koji je, između ostalog, rekao da su „Studenti ono najbolje što Srbija ima” i da bi „svi trebalo da budemo ponosni na to koliko je sa ovog fakulteta izašlo dama i gospode i koliko će ih tek izaći“.

U okviru svečanosti uprilične povodom godišnjice Ekonomskog fakulteta, koja je počela intoniranjem himne Republike Srbije „Bože pravde“ i studentske himne „Gaudeamus Igitur“, priređen je prigodan program koji su izveli učenici subotičke Muzičke škole.

Pre početka obeležavanja 63. godišnjice Ekonomskog fakulteta prisutni na svečanosti su minutom ćutanja odali počast stradalima u dva tragična događaja, 3. i 4. maja ove godine, u našoj zemlji.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track