SREMSKA MITROVICA: “Pokloni matursku haljinu - ulepšaj nekome maturu” - biti praktična i svojim primerom čuvati prirodu
Foto: Sremska Mitrovica živi

SREMSKA MITROVICA: “Pokloni matursku haljinu - ulepšaj nekome maturu” - biti praktična i svojim primerom čuvati prirodu

Vesti -

Kancelarija za mlade je pokrenula akciju sa ciljem da se maturantkinje ne izlažu preteranom trošku, pa haljinu mogu da dobiju potpuno besplatno od nekih ranijih maturantkinja.

“Reciklažna” moda je trend u svetu, pa tako velike svetske zvezde, ikone mode, često možemo videti u odevnim kombinacijama koje su nosile i decenijama ranije. Kada mogu svetske zvezde zašto ne bi isto tako radio i naše gore list, a reč je o maturskim proslavama. Najvažnija noć u životu neretko izaziva ogromne troškove. Zato Kancelarija za mlade (KZM) u Sremskoj Mitrovici nekoliko godina unazad organizuje akciju darivanja maturske haljine. Ideja je da sve voljne dame koje ne znaju šta će sa svojim raskošnim večernjim haljinama, poklone tu odeću Kancelariji, a sve zainteresovane maturantkinje mogu da dođu u prostorije KZM-a i potpuno besplatno i anonimno izaberu svoju matursku kombinaciju. Uz to KZM se potrudila da zainteresovanim maturantkinjama obezbedi još po nešto.

1 / 5 Foto: Sremska Mitrovica živi

“Kancelarija za mlade već petu godinu zaredom organizuje akciju “Pokloni matursku haljinu - ulepštaj nekome maturu”. Zašto da kupujete haljinu koju ćete obući samo jedno veče i posle toga da završi u ormaru kad možete da iskoristite ovu akciju, koju vam nudi Kancelarija za mlade, i pored toga akcija je anonimna, nikad se neće saznati ko su devojke koje su obukle te haljine ni kako te haljine izgledaju. Nama je u cilju da se osećaju lepo i posebno jer je to njihovo veče. Pozivam male i velike maturantkinje da dođu do Kancelarije za mlade i da izaberu matursku haljinu, a mi smo se potrudili i obezbedili šminku, manikir i frizuru za njih. Vaše je samo da uživate na maturi i da iskoristite ovu priliku koju vam mi nudimo”, rekla je za Sremska Mitrovica živi, koordinatorka KZM Biljana Matić.

Ova akcija je veoma praktična jer smanjuje troškove kućnog budžeta za maturske proslave, a maturantkinje iz prethodnih godina uglavnom ne znaju šta će posle sa tom jednom haljinom za to jedno veče, te su veoma kvalitetne odevne kombinacije upravo poklonjenje Kancelariji za mlade i čekaju još jednu veliku žurku. Osim toga, tekstilna industrija je veliki svetski zagađivač, stoga “reciklažna” moda ima za cilj da ukaže na taj problem i smanji emisiju zagađenja. Meryl Streep je 2009. godine izgledala fenomenalno u haljini koju je 1979. nosila na dodeli Oskara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track