Ekonomski fakultet u Subotici obeležio 63. godišnjicu!
Foto: Subotica živi

Ekonomski fakultet u Subotici obeležio 63. godišnjicu!

Vesti -

Veliki dan za jednu od najvažnijih obrazovnih ustanova u Subotici! Ekonomski fakultet danas, 18. maja, slavi svoju 63. godišnjicu i u okviru proslave pripremljen je prigodan program za goste. U razgovoru sa dekanom Ekonomskog fakulteta Nebojšom Gvozenovićem, saznali smo na koji način ova ustanova sada već tradicionalno proslavlja svoj dan.

“Zaista veliki dan za našu ustanovu. Mi tradicionalno 18. maja obeležavamo godišnjicu, a ove godine je to 63. po redu. Kao i svake godine, imamo nekoliko gostiju koji nam se obraćaju, koji nam šalju poruke, gde pričamo o tome šta smo radili prošle godine i šta ćemo raditi u budućnosti. Neizostavni deo proslave je svakako naš tradicionalni naučni skup “Strategijski menadžment” u okviru koga imamo goste iz Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Amerike, znači više od desert zemalja učesnica. Specifičnost ovog naučnog skupa je u tome da imamo dve panel diskusije. Jedna panel diskusija se odnosi na ekonomske izazove koji nas očekuju i koji su sada već tu blizu nas zbog svih situacija koje trenutno imamo u svetu, dok se druga panel diskusija odnosi na digitalnu transformaciju poslovanja i izazove koje ona donosi, sa akcentom na upotrebu veštačke inteligencije” izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Nebojša Gvozdenović.

1 / 8 Foto: Subotica živi

Svečanoj proslavi i predavanjima prisustvovao je i Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, koji je ovom prilikom izjavio da je Ekonomski fakultet jedna od najznačajnijih obrazovnih ali i privrednih institucija.

“Mi smo zajedno sa Ekonomskim fakultetom uokvirili kratke programe studiranja koji imaju za cilj da popune prazninu na tržištu rada u onom delu IT-ja koji se veoma razvija. Dakle, Vojvodina jeste sedište celog IT-ja za teritoriju Republike Srbije i upravo to i jeste jedan od vidova saradnje sa Ekonomskim fakultetom. Ono što jeste važno, mi zajedno pripremamo jedan evropski projekat koji ima za cilj otvaranje jednog centra za razvoj privrede i turizma upravo pri Ekonomskom fakultetu u Subotici i Ekonomski fakultet u Subotici jeste veoma važan ne samo za Suboticu ali posebno za Suboticu jer on generiše veliki broj studenata koji dolaze ovde, određen broj profesora i svakako jeste jedna od najznačajnijih ne samo obrazovnih nego i privrednih institucija i svakako partnera Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na teritoriji grada Subotice” izjavio je Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track