Kurir apeluje na građane da pokažu odgovornost: PREDAJ ORUŽJE, SPREČI TRAGEDIJU!
Foto: Promo

Kurir apeluje na građane da pokažu odgovornost: PREDAJ ORUŽJE, SPREČI TRAGEDIJU!

Vesti -

Kurir apeluje na građane da predaju oružje i na taj način spreče da dođe u ruke nekog ko bi mogao da ga zloupotrebi. Upravo dostupnost oružja može da omogući ili spreči da dođe do tragedija, što potvrđuju dva nezapamćena masovna ubistva u kojima je živote izgubilo 17, a povređeno više od 20 osoba.

U nameri da se spreče slične situacije u budućnosti, MUP Srbije je organizovao akciju u kojoj je omogućio da svi koji poseduju neregistrovano oružje ili municiju mogu da ga donesu i predaju u bilo kojoj policijskoj stanici ili pozovu pripadnike MUP-a da dođu kod njih i to preuzmu.

Akcija traje do 8. juna, a odnosi se na sve vrste oružja, na minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

Oružje može da se preda svakog dana od 7.00 do 19.00 časova, bez potrebe da se bilo šta potpisuje, da se građani legitimišu ili bilo šta tome slično. Niko neće morati da dokazuje poreklo oružja, neće odgovarati krivično, niti snositi bilo kakve posledice.

Apelujemo na sve koji su nasledili ili na bilo koji drugi način stekli bilo kakvo oružje da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i predaju ga, bez ikakvih posledica.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track