POČELA 15. "PROJEKTNA NEDELJA" U TEHNIČKOJ ŠKOLI "IVAN SARIĆ"!
Foto: Subotica živi

POČELA 15. "PROJEKTNA NEDELJA" U TEHNIČKOJ ŠKOLI "IVAN SARIĆ"!

Vesti -

Dan u znaku inovativnosti i projekata! U Tehničkoj školi “Ivan Sarić” u Subotici, danas je zvanično počela 15. po redu dvodnevna manifestacija “Projektna nedelja”, koja afirmiše i promoviše kreativnost srednjoškolaca iz Subotice. Prisutnima se obratio i direktor Tehničke škole “Ivan Sarić”, Željko Rajčić, koji je ovom prilikom istakao da ovaj dan predstavlja vrhunac rada učenika tokom cele školske godine i da svaki projekat simboliše zajedničke napore učenika, profesora i roditelja.

1 / 11 Foto: Subotica živi

“Ovo je za nas veoma važan događaj koji predstavlja priliku da pokažemo našu kreativnost, inovativnost i stručnost u raznim oblastima od tehnike i tehnologije, do aktivnosti i događaja. Cilj “Projektne nedelje” je da učesnici primene svoja znanja i veštine u praktičnom radu kako bi stekli iskustvo i postali spremni za budućnost. Ovo je takođe prilika da pokažemo javnosti šta sve škole grada Subotice nude, u smislu obrazovanja i kako možemo doprineti razvoju društva.

Naša stručnost, posvećenost i podrška su ključni faktori koji su omogućili našim učenicima da razviju svoje veštine i ostvare svoje kreativne potencijale. Oni su uživali u saradnji, razmeni ideja i rešavanju problema zajedno, a upravo je to veština koja će im biti od ključnog značaja za njihovu budućnost kako u akademskim krugovima, tako i u profesionalnom svetu” izjavio je direktor Tehničke škole “Ivan Sarić”, Željko Rajčić.

Svečanom otvaranju “Projektne nedelje” prisustvovala je i Ljubica Bertović, direktorka Poslovnog inkubatora Subotica, koji je pomogao u organizaciji ove manifestacije.

“Izražavam svoje duboko poštovanje ali i zadovoljstvo, što kao Poslovni inkubator možemo biti deo ove sjajne priče, priče za budućnost, upravo kao neko ko najbolje poznaje teškoće sa kojima se susreću ljudi sa idejama i znanjem na samom početku svog poslovanja. Mi ovde danas imamo mnoštvo fantastičnih projekata i slobodno mogu reći postignuća, koji upravo predstavljaju male ali značajne početke možda budućih tehnologa, astrofizičara, preduzetnika i zanatlija. Verujući da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet, nastavićemo da u budućnosti podržavamo ovu, ali i slične manifestacije, otvarajući vrata Poslovnog inkubatora kao sigurne kuće prepoznatljive po dualnom obrazovanju, edukaciji i podršci. Na ovogodišnjoj „Projektnoj nedelji“ u šest kategorija nadmetaće se više od 110 projekata koje će ocenjivati 18 članova komisije. Takmičiće se preko 220 učesnika u šest kategorija: primenjena automatizacija i robotika, uređaji, proizvodi, sklopovi, makete, informatika, aktivnosti, događaji, društveni angažman, osnovne škole i obdaništa i gosti, a opšti kriterijumi koji vrednuju projekte su originalnost i kompleksnost ideje, kvalitet realizacije i ubedljivost učenika u komunikaciji sa komisijom. Nagrade će biti dodeljene u okviru svake kategorije, a pobednike očekuju pokloni i vredne nagrade sponzora” izjavila je Ljubica Bertović, direktorka Poslovnog inkubatora Subotica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track