ĐURIĆ: Nastavljamo gde je MILOŠ VUČEVIĆ stao, ovo je politika kontinuiteta: NEZAPOSLENOST U NOVOM SADU NA ISTORIJSKOM MINIMUMU
Foto: Beta Milan Obradović

ĐURIĆ: Nastavljamo gde je MILOŠ VUČEVIĆ stao, ovo je politika kontinuiteta: NEZAPOSLENOST U NOVOM SADU NA ISTORIJSKOM MINIMUMU

Vesti -

Novi Sad će nastaviti sa subvencijom besplatnih vrtića, to je dobra odluka koju je 2020. godine doneo tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević, a to je da 17.360 dece u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” ima besplatno zabavište, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić u gostovanju na Tanjug televiziji, u Centralnim vestima.

Grad Novi Sad, Milan Đurić
foto: Grad Novi Sad

-Za mene kao gradonačelnika fantastičan dan, Novi je kupio 10 ele auti, 7 miliona. To je neki novi pravac JSGP, ujedno pazeći na ekologiju. Nemaju nikakvu emisiju štetnih gasova, smanjuju buku i bukvalno se ni ne čuju. Od 2012. godine smo kupi 147 autobusa, od kojih je 110 na CN gas. Idemo mi već duži period u modernizaciju. Stavljena su dva punjača na dve lokacije, jedna je kod železničke stanice, a druga na Bulevaru Jovana Dučića, kao i u krugu preduzeća. Početkom naredne nedelje možemo da očekujemo i da građani mogu da vide čari i benefite- istakao je Đurić i dodao da JGSP “Novi Sad” ima dovoljno autobusa, oko 270 autobusa, te da je za jutarnji špic potrebno oko 210 autobusa.

-Od februara, od kada je otvorili megafabriku Kontinentala, nakon njih je i Nidek otvorio fabriku, a prošle nedelj smo prisustvoali otvaranju Šnajder elektrik, gde će zapošljvati 900 IT inženejra. To su tri investiticije samo u ovoj godini. Povećali smo broj zaposlenih, imamo 45.000 više zaposlenih, konkretno u ovim kompanijama koje su došle imamo više od 8.500 zaposlenih. Lepa vest, kineska kompanija Liambo će takođe početi sa svojim radom u Kaću, vrednost izgradnje objekta je 15 miliona evra, a sama investicija koju će uložiti je 60 miliona evra. Tu će raditi 500 ljudi. Nezaposlenost je u Novom Sadu na istorijskom minimumu- reči su Đurića.

Prvi čovek Grada naveo je da su u toku pregovori sa još jednom kompanijom, kao i da ne deli investicije na male ili velike.

-Ne delimo kompanije ni na strane i domaće. Nama su svi su važni. Imamo IT kompanije koje zapošljavaju 12.000 ljudi. Trudimo se za svaku investiciju i borimo se za svako radno mesto u Novom Sadu. Novi Sad je ove godine u budžetu izdvojio blizu 14 milijardi dinara, oko 35 posto gradskog budžeta za kapitalne investicije. Danas imamo oko 52 posto prihoda od ukupnog koji smo predvideli. Imali smo probleme s elementarnim nepogodama, pa su se određene investicije usporile, ali imaju vremena da se nadoknade. Primer je turbo kružne raskrsnica koja se završila dva i po meseca pre roka. Hvala građanima ovim putem na strpljenju. Preduslov je bio da ga završimo da bismo posle 40 godina počeo da se radi i rekonstruiše najznačajniji bulevar za sve Novosađane, Bulevar oslobođenja.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada
foto: Instagram/milandjuric77

Gradonačelnik Đurić je naglasio da je završena biciklistička staza Novi Sad- Begeč, dužine 18 kilometara, koja je rađena zajedno sa Pokrajinskom vladom.

-Radimo sada Novi Sad-Rumenka-Irmovo- Kisač- Čenej. Prvu fazu ćemo završiti ove godine oko 9 kilometara. Rekonstruišemo i biciklističku stazu duž Futoškog puta. To su važni projekti za Novosađane. Mi smo grad koji subvencijoniše kupovinu bicikala od 2021. Konkurs za 2023. godinu se završio pre nekoliko dana. Od 1450 subvencija koje smo dodelili prijavilo se skoro 9.500 ljudi. Što se tiče spajanja Novi Sad-Beograd biciklističkom stazom, nadam se da će da se desi u bliskoj budućnosti, svakako je u okviru projekta “SRBIJA 2025”.

biciklisticka staza, Novi Sad-Begeč
foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Novi Sad će nastaviti sa subvencijom besplatnih vrtića, to je dobra odluka koju je 2020. godine doneo tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević, a to je da 17.360 dece u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” ima besplatno zabavište, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

-Besplatni vrtići nas koštaju oko 750 miliona dinara, a što se tiče privatnog zabavišta 3.700 dece ima pravo na subvenciju. Ono što nas čeka tokom septembra je izdvajanje 33 miliona dinara za đake prvake.

On je istakao da Novi Sad ima 23 posto više turista u odnosu na prethodnu godinu, a ona je bila rekordna u istoriji grada.

-Sve je spremno za EXIT. Za desetak dana počinje, vrše se pripreme i imaju oko 1.000 izvođača. Očekujemo da će taj festival doneti 100 posto popunjen hotelski smeštaj. Gradsko zelenilo je dobilo izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine da je novosadsko kupalište Štrand spremno za kupanje i da građani mogu slobodno da se kupaju. Mi svakako merimo na dnevnom nivou kvalitet vode u Dunavu. Od srede je dozvoljeno kupanje i rekreacija na Štrandu.

Miloš Vučević
foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Gradonačelnik tvrdi da Grad Novi Sad nastavlja dalje je Miloš Vučević stao.

-Ovo je politika kontinuiteta. Ja sam svaki dan na terenu, razgovaram sa našim sugrađanima koji imaju različite probleme. Gledamo da saslušamo sve naše sugrađane i popišemo probleme koje imaju i da nastavimo razvojni put Grada Novog Sada gde je Miloš Vučević stao. Mislim da će politika razvoja i rasta dovesti do daleko boljeg kvaliteta života- zaključio je Đurić.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track