ĐURIĆ: Zahvalan sam predsednici Vlade na poseti, iskazanoj pomoći države u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena
Foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradnačelnik Novog Sada razgovarao sa premijerkom o šteti nakon nezapamćenih oluja

ĐURIĆ: Zahvalan sam predsednici Vlade na poseti, iskazanoj pomoći države u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena

Vesti -

Gradnačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić obišao Park prirode ,,Begečka jama”, koji se prostire na oko 400 hektara površine.

  • Direktor JVP ,,Vode Vojvodine” Srđan Kružević nas je informisao o obimu štete kojy je prouzrokovalo olujno nevreme koje je oborilo i oštetilo stabla na blizu 200 hektara. Nemerljiva šteta i neverovatni prizori! – naveo je Đurić na svom Instagram profilu.

Šteta nakon oluje u OŠ u Futogu

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Futogu pretrpela je ogromnu štetu tokom nevremena 19. jula. Škola koju pohađa oko 700 učenika ostala je potpuno bez krova. toku su radovi na rekonstrukciji krova, a drugi deo škole koji je pretrpeo najveća oštećenja moraće kompletno da bude renoviran.

- Činimo sve da OŠ “Desanka Maksimović” u Futogu bude spremna za početak nove školske godine! Zahvalan sam predsednici Vlade na poseti i tome što se i lično uverila koje posledice je nevreme ostavilo za sobom, ali i iskazanoj pomoći države u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena – istakao je Đurić.

Sednici Gradskog kriznog štaba prisustvovala premijerka Brnabić

On je istakao da se o trenutnom stanju na teritoriji Grada Novog Sada razgovaralo i na sednici Gradskog kriznog štaba, na kojoj su prisustvovali predsednica Vlade Ana Brnabić, zamenik Generalnog sekretara Vlade Petar Janjić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i narodna poslanica Jasmina Obradović.

- Članovi štaba su nas informisali o trenutnom stanju na teritoriji Grada Novog Sada i tome da je 2.500 stabala oboreno i oštećeno, a da je prijavljeno preko 2.200 oštećenja na javnim i privatnim objektima – rekao je gradonačelnik.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track