PUTIN NA OBELEŽAVANJU 876. GODIŠNJICE MOSKVE: Ni korak ne odstupamo!
Foto: Mikhail Klimentyev

PUTIN NA OBELEŽAVANJU 876. GODIŠNJICE MOSKVE: Ni korak ne odstupamo!

Vesti -

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Moskovljanima Dan grada i poručio da Rusija, uprkos mnoštvu izazova, ide napred.

On je, na obeležavanju 876. godišnjice ruske prestonice, dodao da Rusija ostvaruje sve svoje planove i nijedan program nije redukovan.

Stigavši na svečani koncert u park „Zarjadje“, ruski predsednik je istakao da prestonica adekvatno odgovara na nove izazove.

„Istovremeno, ni korak ne odstupamo od realizacije naših velikih razvojnih programa. Postoji zaista mnogo izazova koje prevazilazimo. Ali, mi idemo napred, razvijamo se“, poručio je Putin.

Ruski lider je ocenio da je Moskva od trenutka osnivanja „uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu“.

Prema Putinovim rečima, Rusija danas brani i potvrđuje svoj suverenitet, a kao i stanovnici svih regiona zemlje, Moskovljani se odvažno bore u zoni specijalne vojne operacije, dok zaposleni u moskovskim preduzećima daju ogroman doprinos obezbeđenju odbrambenog potencijala.

On je takođe podsetio da je prestonica preuzela pokroviteljstvo nad Donjeckom i Luganskom i sprovodi kompleksan rad na obnovi infrastrukture u pogođenim regionima.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track