MINISTAR ODBRANE NORVEŠKE BJORN ARILD GRAM U DVODNEVNOJ POSETI SRBIJI, 25. I 26. SEPTEMBRA 2023
Foto: MARCUS BRANDT / AFP / Profimedia

MINISTAR ODBRANE NORVEŠKE BJORN ARILD GRAM U DVODNEVNOJ POSETI SRBIJI, 25. I 26. SEPTEMBRA 2023

Vesti -

Ministar odbrane Norveške, gospodin Bjorn Arild Gram boraviće danas i sutra u Beogradu radi bilateralnih razgovora sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

Norveška delegacija Ministarstva odbrane biće dočekana večeras na večeri koju će prirediti potpredsednik Vlade i Ministar odbrane Republike Srbije gospodin Miloš Vučević.

Zvanični bilateralni sastanci biće na programu sutra. Program će početi svečanom ceremonijom ispred Generalštaba Vojske Srbije, nakon čega će uslediti tet-a-tet sastanak dva ministra i zvanični razgovori dve delegacije. Cilj posete je sagledavanje načina za dalje unapređenje bilateralnih odnosa između Norveške i Srbije u sektoru bezbednosti. Tokom dvodnevne posete ministra Grama, vodiće se razgovori o važnim temama poput dijaloga Beograda i Prištine, bezbednosti i stabilnosti u regionu, i implikacijama ruske invazije na Ukrajinu na evropsku bezbednost.

Ovo je uzvratna poseta noveške delegacije, nakon posete tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina Norveškoj u decembru 2019. Ministar Gram dolazi u Beograd nakon posete Skoplju, a sutra, 26. septembra putuje u Sarajevo nastavljajući bilateralne posete regionu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track