WEEKEND.16: KAKO JE LUČKA RIJEKA POSTALA TURISTIČKI BISER JADRANA?
Foto: Promo

WEEKEND.16: KAKO JE LUČKA RIJEKA POSTALA TURISTIČKI BISER JADRANA?

Vesti -

Women’s Weekend sledeće godine od 7. do 10. marta ponovno u Rijeci

Rovinj, 26. septembra 2023. – U poslednjih nekoliko godina u Rijeci su se otvorile brojne prilike za revitalizaciju infrastrukture, kulturno-ekonomskih objekata, ali i jačanje turističkih potencijala. Upravo put turističke transformacije Rijeke obeležava organizacija brojnih manifestacija, poput Riječkog karnevala, Women’s Weekenda, Fiumanke i Rijeka Adventa koji su doprineli unapređivanju turističke ponude i transformaciji koju potvrđuju i brojke, s obzirom da se Rijeka u prvih pet meseci našla na spisku 10 najboljih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

1 / 6 Foto: Promo

“Upravo će ovaj projekt pridoneti razvoju riječke luke, ali i celog riječkog prometnog pravca”, poručio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i dodao da je u fazi realizacije mnogo novih projekata, investicija i aktivnosti koje Rijeku guraju napred. “Smatram da se to vidi gotovo na svakom koraku i da je sve više ljudi počelo da menja percepciju o Rijeci. Polako se događa tranzicija i transformacija Rijeke iz nekada industrijskog grada u grad urbanog turizma, novih tehnologija i grad razvojno povezan sa našim univerzitetom i naukom“, rekao je Filipović.

WMF
foto: Promo

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ističe da je velika pažnja usmerena i na brendiranje turističke ponude te su u toku projekti razvoja i promocije aktivnog odmora i kulturne baštine Rijeke i Riječkog prstena, a pokrenuto je i nekoliko projekata s ciljem pozicioniranja gastronomske ponude. Među njima se ističe i projekat Riječke gastronomske luke koji će olakšati odabir ugostiteljskih objekata i građanima i turistima, ali i predstaviti ponudu razvijenu prema specifičnim zahtevima. Tu svakako treba spomenuti Nebo Restaurant & Lounge poznatog šefa kuhinje Denija Srdoča koji se može pohvaliti Michelinovom zvezdicom.

WMF
foto: Promo

Ovom prilikom najavljeno je i novo izdanje Women’s Weekend festivala koji će se održati od 7. do 10. marta 2024. na novoj lokaciji Art-kvart, a veći deo programa održaće se u Muzeju moderne i savremene umetnosti. Konferencija će tako u Rijeci ponovno okupiti važna imena regionalne i svetske scene s ciljem povezivanja i osnaživanja žena. „Osim brojnih uticajnih govornika i dodatnog sadržaja u obliku radionica, wellnessa i networkinga, ova konferencija svojim inovativnim karakterom obogaćuje ponudu Rijeke, ali i učvršćuje njenu poziciju kao mesta na kojem se rađaju ravnopravnost i kultura“, objasnila je moderatorka Nevena Rendeli Vejzović, direktorka agencije Prime Time komunikacije, na panelu koji je završen predstavljanjem i degustacijom kvarnerske gastro i vinske ponude.

WMF
foto: Promo
WMF
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track