CVETKOVIĆ: Srbija ima kvalitetnu radnu snagu, imamo dobre inženjere, IT stručnjake, a cilj nam je ravnomerni regionalni razvoj
Foto: Promo

Ministar privrede i ambasador Kouto o privrednoj saradnji Srbije i Brazila

CVETKOVIĆ: Srbija ima kvalitetnu radnu snagu, imamo dobre inženjere, IT stručnjake, a cilj nam je ravnomerni regionalni razvoj

Vesti -

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Brazil u Republici Srbiji Žoze Mauro da Fonseka Kosta Koutom.

Slobodan Cvetković
foto: Promo

- Srbija je privukla preko 60% svih stranih direktnih investicija u regionu. Srpska privreda je geografski dobro pozicionirana, dosta ulažemo u infrastrukturu, imamo privlačan i stabilan poslovni ambijent, političku i energetsku stabilnost. Srbija ima kvalitetnu radnu snagu, dobro obrazovanu posebno u tehnološkom segmentu, imamo dobre inženjere, IT stručnjake. Naš cilj je ravnomerni regionalni razvoj i da svaki region bude podjednako interesantan investitorima -rekao je ministar Cvetković.

Slobodan Cvetković
foto: Promo

Ministar Cvetković je istakao „mala i srednja preduzeća i preduzetnici su od izuzetne važnosti za razvoj naše privrede. Neophodno je da promptno reagujemo na globalne promene. Cilj nam je da se naša mala i srednja preduzeća koja posluju, pre svega, u inovativnim sektorima, povežu sa globalnim velikim kompanijama, jer malo tržište limitira njihov potencijal“.

Ambasador Kouto je upoznao ministra sa razvojem brazilske privrede poslednjih decenija, izazovima sa kojima se ova zemlja suočavala na polju energetike i infrastrukture, kao i i sa rešenjima koja su primenjena za njihovo prevazilaženje.

Ministarstvo privrede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track