Najnovije vesti

GRADSKA ORGANIZACIJA INVALIDA RADA SUBOTICE OBELEŽILA SEDAM DECENIJA POSTOJANJA
Foto: Grad Subotica

GRADSKA ORGANIZACIJA INVALIDA RADA SUBOTICE OBELEŽILA SEDAM DECENIJA POSTOJANJA

Vesti -

Gradska organizacija invalida rada Subotice obeležila je danas 70. godišnjicu postojanja i rada i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (3. decembar). Prigodnoj svečanosti organizovanoj tim povodom u subotičkom restoranu „Spartak“ prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, obraćajući se prisutnima, rekao da je Grad Subotica dugogodišnji partner organizaciji invalida rada ovog grada i da joj svake godine pruža maksimalnu podršku putem Javnog konkursa iz oblasti društveno-humanitarnog rada.

„Ove godine je to 700.000 dinara za redovne aktivnosti Organizacije, kao i 80.000 dinara dodeljenih putem Konkursa iz oblasti kulture za obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Veliki broj ovde prisutnih predstavnika raznih organizacija, ustanova i udruženja svedoči da predsednik organizacije invalida rada Grada Subotice, Stanko Nimčević, radi izuzetan posao, da organizaciju vodi u najvećem mogućem interesu njenih članova i da ima zapažene rezultate“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Naglasio je da su članovi ove organizacije jedan od najodgovornijih delova našeg društva, jer su, kako je rekao, izneli najveći teret razvoja i grada Subotice, i države Srbije.

„I grad, i država, uvek su mogli da se oslone na vas. Na kraju krajeva, vi ste u svom radnom veku i stekli te stepene invalidnosti zato što ste bili posvećeni svom poslu, što ste bili požrtvovani. I to je najbolji pokazatelj koliko ste bili odgovorni i prema našem društvu, i prema državi Srbiji. U ime svega toga, članovima organizacije invalida rada Grada Subotice izražavam ogromnu zahvalnost za sve što ste dali za naš grad, za našu državu Srbiju“, podvukao je Bakić.

Lokalna smouprava će, dodao je, i ubuduće pružati maksimalnu podršku organizaciji invalida rada.

1 / 10 Foto: Grad Subotica

Predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Stana Svilarov, podsetila je da je obeležavanje 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Savez invalida rada Vojvodine prihvatio od 1998. godine, i da svaka opštinska organizacija na teritoriji AP Vojvodine i Savez obeležavaju ovaj dan.

„Okupili smo se da obeležimo i jedan zaista veliki jubilej ove organizacije u Subotici, 70 godina postojanja. To je i za jedan ljudski vek puno, a za jednu ovakvu organizaciju koja okuplja osobe sa invaliditetom možemo da kažemo da je zaista impozantan broj godina. Međutim, ne brojimo godine, mi smo u ovoj organizaciji još uvek mladi, imamo ideja i želja da sve to ispunimo i uradimo“, istakla je Stana Svilarov.

Predsednik Gradske organizacije invalida rada Subotice, Stanko Nimčević, zahvalio se gradonačelniku Bakiću i gradu Subotici, kao i Savezu invalida rada Vojvodine, na podršci koju pružaju Gradskoj organizaciji invalida rada Subotice i podsetio da ona broji oko 5.300 članova.

Grad Suboticaradska organizacija invalida rada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track