Mamograf - ključni instrument u borbi protiv raka dojke
Foto: Shutterstock

Mobilni mamograf u Kraljevu do 12. januara

Mamograf - ključni instrument u borbi protiv raka dojke

Vesti -

Uokvi­ru pro­je­k­ta In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje „Dr Mi­lan Jo­va­no­vić Ba­tut“, a uz po­dr­šku Mi­ni­sta­r­stva zdra­vlja Re­pu­bli­ke Sr­bi­je, od po­ne­de­lj­ka 25. de­ce­m­bra 2023. do 12. ja­nua­ra 2024. go­di­ne oba­vlja­će se pre­ven­ti­v­ni pre­gle­di na mo­bi­l­nom ma­mo­gra­fu ispred zgra­de Po­li­kli­ni­ke.

Reč je o skri­ni­ng pre­gle­di­ma svih zai­n­te­re­so­va­nih že­na sta­ros­ti od 49 do 69 go­di­na ko­je se ne le­če od ra­ka do­j­ke i ko­je u po­sled­nje dve go­di­ne ni­su ra­di­le ma­mo­gra­fi­ju, a mo­gu se za­ka­za­ti od 9 do 12 ča­so­va, na sle­de­će bro­je­ve te­le­fo­na: 036/301633, 060/5762284 i 060/4934283.

Re­dov­ni pre­gle­di na ma­mo­gra­fu su klju­č­ni za oču­va­nje zdra­vlja že­na i pre­ve­n­ci­ju ra­ka do­j­ke. Ma­mo­gra­fi­ja je po­se­ban re­n­d­ge­n­ski sni­mak do­j­ki ko­ji omo­gu­ća­va ra­no ot­kri­va­nje po­te­n­ci­jal­nih pro­me­na.

Te­k­st je obja­vljen u sklo­pu pro­je­k­ta ko­ji se su­fi­nan­si­ra sred­stvi­ma iz bu­dže­ta Gra­da Kra­lje­va. Sta­vo­vi izne­ti u po­dr­ža­nom me­di­j­skom pro­je­k­tu nu­žno ne izra­ža­va­ju sta­vo­ve or­ga­na ko­ji je do­de­lio sred­stva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja