DEČAK LEPTIR OPERISAN U SALCBURGU Majka Milena: "Sad je izašao sa intenzivne, ceo dan je bio pod anestezijom" Ovo je problem! FOTO
Foto: Nenad Kostić

korak ka americi

DEČAK LEPTIR OPERISAN U SALCBURGU Majka Milena: "Sad je izašao sa intenzivne, ceo dan je bio pod anestezijom" Ovo je problem! FOTO

Vesti -

Dečak-leptir Viktor Putica opersian je juče u Salcbigu i upravo je iz intenzivne nege prebačen u bolničku sobu.

- Operacija je propšla u redu, proširili su mu jednjak, što je neophodno kako bi mogao da jede pasiranu hranu. Ali, usled prirode bolesti došlo je do brojnih povreda u usnoj duplji zbog čega je Viktor morao da ostane sve do danas anesteziran i uspavan na intenzivnoj nezi zbog jakih bolova koje je trpeo - kaže za Kurir Milena Putica, Viktorova majka.

Viktor u bolnici u Salcburgu
Viktor u bolnici u Salcburgufoto: privatna arhiva

Operacija diletacije jednjaka, odnosno proširivanja jednjaka koji je sužen usled brojnih rana jer Viktoru i koža i sluzokoža pucaju, trajala je sat vremena.

- Doktori su rekli da je to uspešno obavljeno, sa tri milimetra su proširili na devet milimitera. A kako je normalna širina jednjaka 15 milimetara, Vikotor je i dalje mnogo daleko od dobrog, ali svakako mnogo bolje nego što je bio i nadamo se da će moći da jede pasiranu hranu jer sada može da jede isključivo tečnu uz pomoć flašice - objašnjava Milena.

Mališan je u Salcburgu sa ocem jer je majka morala da ostane kući zbog dvomesečnog sinčića Todora od koga ne može da se odvoji.

Viktor u bolnici u Salcburgu
Viktor u bolnici u Salcburgufoto: privatna arhiva

- Početkom sledeće nedelje, ako postoperativni tok bude tekao uredno, Viktor će se vratiti kući. A već 3. januara trebalo bi da putujemo u Ameriku, u Vašington gde bi trebalo da primi terapiju za koju je cela Srbija skupljala procenjenih 635.000 dolara - kaže Milena i dodaje:

- Nadam se da će sve u Salcburgu proteći kako i treba i da ćemo tog 3. januara svi zajedno, cela porodica, otputovati u Vašington, po terapiju gelom koji bi trebalo postepeno da zatvara rane i stabilizuje Viktorovu kožu. Hvala još jednom svim dobrim ljudima koji su nam pomogli. Nastavićemo da vas informišemo o Viktorovom stanju.

J.S.Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track