BEOGRAD: Na Dorćolu otvorena biciklistička pijaca!
Foto: Rts

Radi samo subotom

BEOGRAD: Na Dorćolu otvorena biciklistička pijaca!

Beograd -
Pijaca će raditi svake subote od 17 do 21 sat u Skender-begovoj ulici broj 15

BEOGRAD - Na Dorćolu je za vikend otvorena prva biciklistička pijaca u gradu gde će ljubitelji dvotočkaša svake subote moći da kupe, prodaju ili razmene “mašine”, opremu i delove, ali i da dobiju savete i čuju iskustva iskusnih vozača.

Pijaca će raditi svake subote od 17 do 21 sat u Skender-begovoj ulici broj 15.

Idejni tvorac i organizator ove pijace je Ivan Puja, predsednik Udruženja biciklista “Ciklo svet Srbija”.- Ideju smo imali još prošle zime, ali je nismo realizovali, a hteli smo da pomognemo ljudima za koje znamo da idu i tragaju širom grada u potrazi za opremom i delovima za bicikle, tako da smo odlučili da organizujemo “ciklo berzu” uživo, kaže Puja.

Prva pijaca bicikala je, kako kaže, protekla odlično, jer su se posetioci skupili i pre zakazanog vremena, a prodat je jedan bicikl i trampljeno nekoliko delova.

- Napravili smo jedno neformalno druženje, posetioce je zabavljala grupa “Skver”, a za ovu subotu planiramo i kotlić, kao i obaveznu muziku. Celo dešavanje je u dvorištu “Bajk info centra” kao i u prostorijama gde inače edukujemo ljude kako sami da poprave bicikl, urade servis bicikla, koji alat da koriste. To je i vrlo korisna razmena saveta i iskustva ljubitelja bicikala. Takođe, kod nas mogu da fotokopiraju karte sa obeleženim biciklističkim stazama kroz Srbiju i slično, kaže Puja.

Jedan od posetilaca bio je i Vladimir Ćurčić, autor bloga o biciklizmu “Bajsologija”.

- Ideja za pijacu je odlična. Znam da se u Zagrebu organizuje ovakva pijaca već nekoliko meseci unazad. Prijatno me je iznenadio broj posetilaca, jer ih je bilo oko 50, a nadam se da će nas biti sve više iz nedelje u nedelju, kaže Ćurčić.

Cene na pijaci

Artikal - Cena

Bicikl 2.000 (poni) - 25.000 (MTB)

Pedale 150-800

Sedišta 300-1.200

Lanac za zaključavanje 200-1.500

Retrovizor 50Gume 150-600

Torbice 300

Trake za pantalone 300-450

Kaciga 1.000

Dresovi, majice 500-1.000

Biciklistički šorts 300-800

Rukavace 300

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja