BEOGRAD: Počele tople probe sistema grejanja!

Provere pred početak grejne sezone

BEOGRAD: Počele tople probe sistema grejanja!

Beograd -
Provera ne podrazumeva početak grejne sezone, jer njen zvaničan početak je 15. oktobar, već samo proveru frunkcionalnosti toplana, kotlarnica, toplovodne mreža, predajne stanice i proveru kućnih instalacija

BEOGRAD - U Beogradu su danas počele tople probe celog sistema grejanja, potvrđeno je u Beogradskim elektranama.

Beogradska elektrane počele su, zbog niskih temperatura, neuobičajenih za prve jesenje dane, od danas sa funkcionalnim probama svih toplotnih izvora i distributivne mreže daljinskog sistema grejanja.

Funkcionalne probe se neće obavljati puštanjem u pogon svake toplane pojedinačno, već se pušta u rad ceo energetski sistem preduzeća, saopšteno je ranije iz tog preduzeća.

Provera funkcionalnog sistema ne podrazumeva početak grejne sezone, jer njen zvaničan početak je 15. oktobar, već samo proveru frunkcionalnosti toplana, kotlarnica, toplovodne mreža, predajne stanice, a indirektno i proveru kućnih instalacija samih potrošača.

Beogradske elektrane navode da tokom proba građani ne mogu očekivati ujednačenu temperaturu na svim područjima toplana iz kojih se snabdevaju, jer se ispituje i podešava sistem daljinskog grejanja, da bi od 15. oktobra bilo što manje pritužbi.

U saopštenju se apeluje na građane da obrate pažnju na ispravnost kućnih instalacija, prevashodno na curenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track