BEOGRAD: Počelo grejanje u stanovima, potrošači traže niže račune!
Foto: Glas Arhiva

Beogradske elektrane popustile

BEOGRAD: Počelo grejanje u stanovima, potrošači traže niže račune!

Beograd -
Ako se talas hladnog vazduha zadrži do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona, spremni smo da snabdevamo korisnike toplotnom energijom, grejanje koje je počelo pre 15. oktobra neće uticati na visinu računa korisnika, kažu u BG elektranama

BEOGRAD - U beogradskim stanovima od četvrtka je značajno toplije u odnosu na prethodne dane, kada uprkos temperaturi koja je u proseku bila niža od 12 stepeni, nije bilo grejanja. JKP “Beogradske elektrane” popustile su pod pritiskom javnosti i juče pustile grejanje i to neće uticati na visinu računa.

Ako se talas hladnog vazduha zadrži do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona, spremni smo da snabdevamo korisnike toplotnom energijom. Od početka grejne sezone korisnicima ćemo garantovati temperature u rasponu od 19 do 21 stepen, kažu u “BG elektranama” i dodaju da “grejanje koje je počelo pre 15. oktobra neće uticati na visinu računa korisnika”.

Sa druge strane, organizacija potrošača “Efektiva” zatražila je juče od “Elektrana” da oktobarske račune za grejanje umanje za srazmeran iznos dana tokom kojih nisu grejali iako je prosečna dnevna temperatura bila ispod 12 stepeni.

- Poslednjih nekoliko dana u stanovima je bilo ispod propisanih 20 stepeni.

Ipak, "Elektrane" se nisu udostojile da puste grejanje te su građani, korisnici sistema daljinskog grejanja, bili prinuđeni da svoje stanove dogrevaju na struju - kaže Dejan Gavrilović, predsednik “Efektive” i podseća da "Elektrane" posao moraju da obavljaju u skladu sa temperaturnim promenama, a “ne u skladu sa propisanim datumima za početak grejne sezone”.

PROGNOZA

Dan Min. Maks.

Petak 2 12

Subota 2 14

Nedelja 6 16

Ponedeljak 8 18

Utorak 9 19

Brojevi za reklamacije

Pozivni centar: 2093-101Reklamacije na grejanje: 2093-011Curenje grejnih instalacija: 2093-100, 0800/110-011, 3090-007 (mejlom nabks@beograd.gov.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track