ZEMUN: Železnica i opština planiraju izgradnju dve pasarele i nadvožnjaka!

Za veću bezbednost pešaka

ZEMUN: Železnica i opština planiraju izgradnju dve pasarele i nadvožnjaka!

Beograd -
Reč je o pešačkim pasarelama u naselju "Šangaj", blizu železničke stanice Batajnica i u železničkoj stanici Zemun Polje, kao i o nadvožnjacima na pruzi Batajnica - Stara Pazova (oko 400 metara od železničke stanice Batajnica) i Zemun Polje - Ugrinovci

BEOGRAD - U Zemunu će se razmotriti izgradnja dve nove pešačke pasarele i dva nova nadvožnjaka, radi povećanja bezbednosti u saobraćaju, rečeno je danas na sastanku generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića i delegacije opštine Zemun.

Interes i Železnica i opštine Zemun je da se na teritoriji te opštine poveća bezbednost saobraćaja, pa će se zbog toga zajednički raditi na obezbeđivanju potrebnih finansijskih sredstava.

Reč je o pešačkim pasarelama u naselju "Šangaj", blizu železničke stanice Batajnica i u železničkoj stanici Zemun Polje, kao i o nadvožnjacima na pruzi Batajnica - Stara Pazova (oko 400 metara od železničke stanice Batajnica) i Zemun Polje - Ugrinovci.

Na sastanku je bilo reči i o poboljšanju saobraćajnih veza sa naseljima Ugrinovci i Busije, u kojima živi oko 15.000 stanovnika.

Predstojeća modernizacija pruge od Beograda ka Novom Sadu i Subotici, kao i povećanje brzina vozova na 120 do 160 kilometara na sat zahtevaju denivelaciju putnih prelaza, kako se putevi i pruge ne bi nigde ukrštali.

"Za realizaciju takvog posla neophodna je dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i uvereni smo da ćemo zajedničkim aktivnostima sa opštinom Zemun i njenim rukovodstvom značajno povećati nivo bezbednosti železničkog, ali i drumskog saobraćaja", rekao je generalni direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track