JOVIČIĆ: SNS podržava odluke koje poboljšavaju život Beograđana!

Priprema za sednicu Skupštine grada

JOVIČIĆ: SNS podržava odluke koje poboljšavaju život Beograđana!

Beograd -
Ne želimo da se neko služi demagogijom da će grad stati, ili da će bilo šta biti uništeno, to nije tačno. Mi ćemo unaprediti rad javnih preduzeća, ali i socijalna davanja najugroženijim građanima", rekao je Jovičić

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je da će naprednjaci prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine grada i podržati odluke koje će poboljšati kvalitet života Beograđana.

Jovičić je rekao da se nada da će te odluke na sednici Skupštine grada podržati sve odborničke grupe jer, kako je dodao, treba zaboraviti na stranačke boje kad je reč o životu Beograđana.

"Ne želimo da se neko služi demagogijom da će grad stati, ili da će bilo šta biti uništeno, to nije tačno. Mi ćemo unaprediti rad javnih preduzeća, ali i socijalna davanja najugroženijim građanima", rekao je Jovičić.On je naglasio da je odborničkoj grupi SNS važno da se izglasa odluka, za koju je inicijativa potekla od naprednjaka, da treće i svako naredno dete u porodici ima obezbeđena sredstva za vrtić.

"To je važno u ovako teškim vremenima jer je hrabrost imati treće ili četvrto dete, s obzirom da znamo kakva je finansijska kriza. Mi smo na ovaj način, kao odbornička grupa i stranka, hteli da izađemo u susret građanima", rekao je Jovičić i dodao da je to još jedan dokaz da će se socijalna politika u Beogradu voditi odgovorno i da će biti unapređena.

Jovičić je kazao da će odbornička grupa SNS podržati i odluku da se u četvrtom kvartalu nastavi uredno isplaćivanje pomoći penzionerima sa najnižim primanjima.

"S obzirom da će Republika zbog rebalansa budžeta i ušteda smanjiti svoja davanja u vidu 4.000 dinara, grad Beograd će to nastaviti. To je još jedna inicijativa koju ćemo preuzeti na sebe, kao odbornička grupa i stranka, da nastavimo da izdvajamo 5.000 dinara za penzionere kvartalno, četiri puta", rekao je Jovičić.

Upitan da li će SNS podržati i odluke o izmenama naziva ulica, Jovičić je rekao da u tome ne vidi ništa sporno, ali da ta stranka smatra da u ovom trenutku, kad se očekuje i privremeni organ u gradu, to nije prioritet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track