Dačić: Sa Vučićem o Beogradu sledeće nedelje!

Privremena uprava

Dačić: Sa Vučićem o Beogradu sledeće nedelje!

Beograd -
Češće razgovaramo sa predstavnicima opozicije nego što se to u javnosti zna. To je dobro. Treba graditi dijalog a ne samo međustranačko prepucavanje, naveo je premijer Srbije

PANČEVO - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem možda sledeće nedelje razgovarati o formiranju privremene uprave o Beogradu, a potom i o personalnim rešenjima.Dačić je u Pančevu, posle obilaska rafinerije, rekao da se još nije razgovaralo o formiranju privremene uprave u Beogradu i da će Vučić i on možda sledeće nedelje o tome razgovarati, a da bi se krajem te sedmice razgovaralo o personalnim rešenjima ko bi sve ušao u privremeno veće."Neke stranke su htele, a neke nisu, neki se nalaze u gradskoj skupštini, sve to treba dobro sabrati, pa sa takvim predlogom, za donošenje odluke i kadrovskim predlozima ići na sednicu Vlade", rekao je Dačić.On je potvrdio da će u privremenoj upravi biti odbornici SPS i stranki koje su do sada činile gradsku skupštinu, ali da to ne mora da bude tako, jer formulacija članova zakona koji to reguliše to omogućava."Formulacija je takva da ne moraju biti odbornici i to daje malo širi prostor za razmišljanje i zato treba dobro razmisliti koja su to najbolja rešenja, jer su pred nama važni meseci za funkcionisanje grada, pred nama je zima", rekao je Dačić.

Razgovori češći nego što se u javnosti zna

Dačić je izjavio i da se u Srbiji mnogo češće razgovara sa predstavnicima opozicije, nego što se to u javnosti zna i da je to dobro, jer treba graditi dijalog.On je na pitnje da li je razgovor sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem o budućnosti Srbije bio razgovor na nivou vlade ili SNS-a, odgovorio da je to praksa koja u Srbiji postoji, da je on i ranije razgovarao sa opozicionim strankama o briselskom sporazumu, a da je razgovarao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić."Češće razgovaramo nego što se to u javnosti zna. To je dobro. Treba graditi dijalog a ne samo međustranačko prepucavanje", ocenio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track