ZADUŠNICE: Zabranjen ulazak vozilima na groblja!

ORGANIZOVAN PREVOZ DO NAJUDALJENIJIH PARCELA

ZADUŠNICE: Zabranjen ulazak vozilima na groblja!

Beograd -
U nedelju prestaje da važi zabrana za motorna vozila za sva groblja, osim za Zemunsko i Topčidersko groblje

BEOGRAD - Ulazak motornim vozilima na gradska groblja zabranjen je u subotu, 2. novembra, za Zadušnice, a na građane se apeluje da koriste gradski prevoz umesto svojih automobila, saopšteno je iz JKP „Pogrebne usluge”.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima (na Lešću, Orlovači i Novom bežanijskom groblju) JKP „Pogrebne usluge” je obezbedilo tri komforna putnička kombija sa klimatizacijom koji će ih besplatno prevoziti.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 16.30 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih kombija, na Zadušnice će posetiocima na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

U nedelju prestaje da važi zabrana za motorna vozila za sva groblja, osim za Zemunsko i Topčidersko groblje.

Posebno se skreće pažnja građanima da se ne naslanjaju na spomenike, jer je moguće njihovo obaranje i povređivanje ljudi, a ukoliko vode decu sa sobom, ona moraju biti pod nadzorom starijih pratilaca.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su dotrajali i loše izvedeni, pa u slučaju mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih.

Posetioci se mole da, ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, o tome obaveste upravu groblja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track