PROTEST: Građani Zemun polja u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu

Traži se rešenje

PROTEST: Građani Zemun polja u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu

Beograd -
Zamenica sekretara Aleksandra Krstić navela da će biti intenzivirana saradnja sa školom koju pohađaju deca koja žive u socijalnim stanovima

BEOGRAD - Gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu će u narednom periodu pomoći u rešavanju problema građana Zemun polja, koji su za pojavu šuge u tom naselju okrivili lokalne Rome, saopšteno je večeras.

Kako se navodi, stanovnici Zemun polja sastali su se sa zamenicom sekretara za socijalnu zaštitu Aleksandrom Krstić, koja je navela da će biti intenzivirana saradnja sa školom koju pohađaju deca koja žive u socijalnim stanovima.

"Nastavićemo sa održavanjem dodatnih časova u naselju kako bi deca postigla što bolje rezultate u učenju, ali ćemo takođe nastojati da u rešavanje ovih problema uključimo i ostale nadležne institucije, u čijoj su nadležnosti neki od problema koje su izneli stanovnici Zemun polja", rekla je Krstić, a prenela Gradska uprava.

Oko 200 građana Zemun polja izašlo je u nedelju, 3. novembra na ulice uz pogrdne povike pripadnicima romske nacionalne manjine. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i Nacionalni savet romske nacionalne manjine osudili su rasističke incidente u Zemun polju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track