JOVIČIĆ: Zašto Parking servis kupuje šest vozila vrednih 800.000 evra!

Novca u budžetu za kupovinu nema

JOVIČIĆ: Zašto Parking servis kupuje šest vozila vrednih 800.000 evra!

Beograd -
Jovičić je rukovodstvo "Parking servisa" upitao zašto se to preduzeće zadužuje u trenutku kada, kako kaže, nema novca u gradskom budžetu i kada je poznato da ni trenutni kapacitet voznog parka nije u potpunosti iskorišćen

BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić iskritikovao je rukovodstvo JKP "Parking servis" zato što je, kako kaže, zaključilo ugovor o nabavci šest vozila vredan 800.000 evra u trenutku "kada nema novca u budžetu Grada i kada ni trenutni kapacitet voznog parka nije iskorišćen".

Jovičić je, kako se navodi u pisanom saopštenju dostavljenom medijima, istakao da ugovor od 14. oktobra ove godine o nabavci šest vozila "multikar" preko firme Multipartner predstavlja primer bahatog trošenja novca Demokratske stranke u Beogradu "iskazan i u preplaćivanju autobusa, tramvaja, mosta na Adi".

"Primer je i beskrupuloznog čerupanja budžeta pred sam odlazak sa vlasti jer im četiri godine takvog ponašanja nije bilo dovoljno", rekao je Jovičić.

On je rukovodstvo "Parking servisa" upitao zašto se to preduzeće zadužuje u trenutku kada, kako kaže, nema novca u gradskom budžetu i kada je poznato da ni trenutni kapacitet voznog parka nije u potpunosti iskorišćen.

"Da podsetim da je Dragan Đilas obmanjivao javnost o kataklizmi u Beogradu, jer njegovi v.d. direktori javnih preduzeća nemaju ovlašćenja da potpisuju ugovore. S druge strane direktor "Parking servisa" potpisuje ugovor u vrednosti od 800.000 evra samo dan pre sednice Skupštine grada na kojoj je potencijalno trebao da bude smenjen", naveo je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track