PRVA PETORKA: Evo ko ulazi u privremenu upravu u Beogradu!

Najuži izbor

PRVA PETORKA: Evo ko ulazi u privremenu upravu u Beogradu!

Beograd -
Privremenu upravu u prestonici trebalo bi da čine Siniša Mali, Goran Vesić, Milan Božić, Nikola Nikodijević i Aleksandar Krstić

BEOGRAD - Sastavljen je najuži spisak kandidata za privremenu upravu u Beogradu dok premijer Ivica Dačić kaže da očekuje da se u narednim danima postigne politički dogovor oko Beograda i da se već do kraja nedelje uvedu privremene mere.

Formalni predlagač biće Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, a ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović kaže za taj list da će ceo posao biti završen najranije do kraja ove sedmice."Čim se definitivno utvrdi sastav privremenog veća, formulisaćemo i predlog za sednicu Vlade - rekao je Mirović.Privremenu upravu u prestonici trebalo bi da čine Siniša Mali, Goran Vesić, Milan Božić, Nikola Nikodijević i Aleksandar Krstić.

Taj tim mogao bi u narednih nekoliko dana da dobije punu političku podršku svih vladajućih stranaka, kako bi do kraja nedelje Vlada Srbije i formalno uvela privremene mere u glavnom gradu. Mali, Vesić i Božić kandidati su SNS, Nikodijevića imenuju socijalisti, dok Krstića predlaže LDP. Stranka Čedomira Jovanovića definitivno je pozvana da učestvuje u privremenoj prestoničkoj vlasti i rukovodstvo LDP već je kandidovalo svog čoveka.

Krstić je po zanimanju diplomirani pravnik, a za vreme Đinđićeve vlade 2002. godine bio je imenovan za direktora Uprave carina. Pre toga, obavljao je funkciju predsednika gradske vlade u Nišu. Iako Nišlija, Krstić godinama radi u glavnom gradu i ušao je u Predsedništvo LDP kao beogradski stranački delegat.Nikodijević je odbornik SPS u gradskoj skupštini, a obavlja i funkciju sekretara Izvršnog odbora Gradskog odbora socijalista. Od 2008. do 2012. godine bio je šef odborničke grupe SPS u Beogradu.

Ostali kandidati poznati su široj javnosti. Mali je Vučićev savetnik za ekonomiju, Vesić politički konsultant i nekadašnji funkcioner DS i Beograda, dok je Božić, član GO SNS, bio čak i vršilac dužnosti gradonačelnika prestonice (od 30. septembra 1997. do 22. januara 1999), tada kao funkcioner SPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track