BRUKA: Završila na sudu zbog neažurnosti veterinara!

Zaboravili informacije da unesu u čip

BRUKA: Završila na sudu zbog neažurnosti veterinara!

Beograd -
Ispitaćemo zašto je nekome sa Veterinarskog fakulteta bilo potrebno 23 dana da unese te podatke, kažu u Upravi za veterinu i dodaju da će preduzeti mere protiv odgovornih

BEOGRAD - Sugrađanka Danijela Maljković (31) sa ulice je udomila kucu Vasiliju, ali je završila na sudu jer nadležne službe nisu bile u stanju da 23 dana nakon što je vakcinisala psa protiv besnila, taj podatak unesu u čip. Srećom, sudija je bila razumna pa je obustavila postupak.

Zbog neažurnosti ljudi zaduženih za unos podataka sa Veterinarskog fakulteta, Danijela je morala 19. novembra da se pojavi kod sudije za prekršaje.

U Upravi za veterinu, koja je zadužena za centralni registar čipovanih ljubimaca, kažu da je svaki ovlašćeni veterinar dužan da unese sve potrebne podatke.

- Ispitaćemo zašto je nekome sa Veterinarskog fakulteta bilo potrebno 23 dana da unese te podatke - kažu u Upravi za veterinu i dodaju da će preduzeti mere protiv odgovornih.

Sve je počelo 13. juna kada su Danijelu, dok je šetala Vasu na povocu u jednom novobeogradskom parku, zaustavile dve inspektorke veterine. One su prilikom očitavanja čipa zaključile da je on prazan i da u njemu nema podataka o obaveznoj vakcinaciji protiv besnila. Neprijatnosti tu nije bio kraj.

Danijelin slučaj je pre dva dana završio na Prekršajnom sudu. Pozivu se odazvala, ali je ponela i pasoš svog psa u kojem jasno piše da su čipovanje i vakcinacija izvršeni na Veterinarskom fakultetu 21. maja, a sporni incident se dogodio 13. juna.

- Sudija je videla dokaze da je kuca vakcinisana i rekla mi je da će obustaviti postupak. Ako oni koji su me okrivili da ne postupam po zakonu budu nezadovoljni takvim ishodom, imaju pravo da podnesu žalbu Višem sudu, ali nadam se da se to neće dogoditi jer ništa nisam skrivila - objašnjava Danijela.

Koliko je ovo čekanje besmisleno pokazuje činjenica da centralnoj bazi može da pristupi bilo koji veterinar.

Inspektorka insistirala na kazni

Danijela kaže da nijednog trenutka nije imala dilemu da li je kriva ili ne.

“Jedna od inspektorki bila je protiv toga da mi pišu prijavu, ali je njena koleginica baš bila uporna da to urade. Neverovatno je da sudije moraju da troše vreme baveći se ovakvim stvarima kad sigurno imaju mnogo ozbiljnijih slučajeva. Uz sve to, ja sam morala da izostanem sa posla da bih se odazvala sudskom pozivu”, kaže Danijela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track