IZ DŽEPA ŽELEZNIČARA: Dragoljub Simonović u Vrčinu pravi podvožnjak za svoju familiju!
Foto: Beta

Troškovi pola miliona evra

IZ DŽEPA ŽELEZNIČARA: Dragoljub Simonović u Vrčinu pravi podvožnjak za svoju familiju!

Beograd -
Ono što brine jeste to što će zbog bahatosti Simonovića najverovatnije biti odložena rekonstrukcija najopasnijeg prelaza, a reč je o Batajnici, navodi izvor iz Železnica Srbije

BEOGRAD - Bahatosti generalnog direktora “Železnica Srbija” Dragoljuba Simonovića nema kraja. Nakon trošenja na hiljade evra na poslovne ručkove sa skupim sirevima i tartufima, Simonović je poziciju iskoristio i za pravljenje podvožnjaka na 200 metara od njegove kuće u Vrčinu, a sve to će nas koštati skoro pola miliona evra.Programom poslovanja “Železnica Srbije” za 2013. godinu, radovi na pružnom prelazu u Vrčinu nisu bili predviđeni. Simonović je pred kraj godine rešio da unese neke izmene, pa se tako u planu modernizacije i rekonstrukcije železnice našla i investicija u Vrčinu, njegovom rodnom mestu.

Kako je rebalansom predviđeno, podvožnjak kod Simonovićeve kuće koštaće čak 50 miliona dinara, a finansiraće ga „Železnice“. Ova iznenadna promena u planu poslovanja usvojena je na vanrednoj sednici skupštine „Železnica“ 30. oktobra 2013.

Put koji prelazi prugu i gde će biti izgrađen podvožnjak vodi pravo do ulice u kojoj žive uglavnom njegovi rođaci. Tu su, između ostalog, Simonovićev brat, majka, tetka.

Izvor iz „Železnica Srbije“ kaže da je ovakav potez direktora Simonovića nedopustiv jer u Srbiji postoje brojni prelazi koje treba izgraditi jer su opasniji i prioritetniji od vrčinskog.

"Ono što brine jeste to što će zbog bahatosti Simonovića najverovatnije biti odložena rekonstrukcija najopasnijeg prelaza, a reč je o Batajnici", kaže sagovornik.Osim ulice u kojoj žive Simonovići, u bližoj okolini pored njiva ima još svega desetak kuća. Zanimljivo je da je komšiluk već uveliko upoznat sa planovima direktora „Železnica“.

"Donji deo ulice biće spojen tunelom sa gornjim delom, a pravo odatle stižete do kuće Simonovića", bilo je jedno od objašnjenja kako će sve to izgledati.

U „ulici Simonovića” je već niklo pravo gradilište. Bageri i kamioni saniraju klizište, i to tik ispred kuće direktora „Železnica“.

"Nisu kuće počele da klize, ali problem postoji. Na tri metra od kuća je pruga, i ta zemlja se stalno osipa", objasnila nam je Simonovićeva tetka, koju smo slučajno zatekli.

Ipak radovi se izvode samo ispred Simonovićeve dve kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track