BEOGRAD: Otvoren božićni bazar rukotvorina žena izbeglica!
Foto: Dvor

Dom vojske

BEOGRAD: Otvoren božićni bazar rukotvorina žena izbeglica!

Beograd -
Posebnu radost ove godine bazaru su doneli mladi iz škola za decu sa posebnim potrebama, koji su izložili izvanredne ručne radove, nastale kao deo njihove radne terapije, rekla je princeza Katarina
1 / 6 Foto: Dvor

BEOGRAD - Trodnevni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica, koji se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Fondacije princeze Katarine Karađorđević, svečano je otvoren danas u Domu Vojske Srbije, u prisustvu zvanica iz kulturnog i javnog života Beograda, kao i diplomatskog kora.

Posebnu radost ove godine bazaru su doneli mladi iz škola za decu sa posebnim potrebama, koji su izložili izvanredne ručne radove, nastale kao deo njihove radne terapije, rekla je princeza Katarina, čija Fondacija već 12. godinu organizuje ovu humanitarnu izložbu.

„Na ovom bazaru od danas pa do petka ćete imati priliku da uživate u prelepim radovima koje su izradile ove kreativne žene i deca sa posebnim potrebama. U teškim vremenima koja su ih zadesila, one su svojim radom izdržavale svoje porodice. Svoje radove na ovogodišnjem bazaru izlažu i deca sa posebnim potrebama. Kroz deo radne terapije oni pokazuju svoj talenat. Sav prihod od kupovine ovih rukotvorina namenjen je ovim ženama kao i njihovim porodicama i deci i njihovim porodicama. Molimo Vas da pozovete svoje prijatelje da posete ovaj izuzetan događaj, izjavila je princeza Katarina.

U ime Vlade Republike Srbije, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Stana Božović je najavila da će se u narednoj godini više raditi na ekonomskom osnaživanju žena, posebno na zapošljavanju žena preduzetnica."Iako je Srbija u krizi, brzo ćemo videti rezultate", rekla je ona i poručila ženama koje svojim rukotvorinama sa etno motivima čuvaju najlepše iz tradicije, da računaju na podršku Saveta za rodnu ravnopravnost.Komesar za izbeglice Republike Srbije Vladimir Cucić se zahvalio na pomoći Fondaciji princeze Katarine i dodao da izbegli i raseljeni u idućoj godini mogu da očekuju "ozbiljna sredstva iz regionalnih projekata".Bazar će biti otvoren do petka, 20. decembra, svakog dana od 10 do 20 časova.

Svečanom otvaranju su prisustvovali i Nadbiskup Orlando Antonini, Apostolski Nuncije, Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke, Konstantin Eckonomides, ambasador Grčke, Mercedes Felicitas Ruiz Zapata, ambasador Meksika, Oksana Smerečuk, predsednik Međunarodnog kluba žena, drugi članovi diplomatskog kora.

Praznični bazar rukotvorina biće otvoren za posetioce svakoga dana od 10.00 do 20.00 časova do petka, 20. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track