BEOGRAD: U nedelju trka Deda Mrazeva u centru grada!
Foto: Zorana Jevtić, Beograd

Dobrovoljno davanje krvi

BEOGRAD: U nedelju trka Deda Mrazeva u centru grada!

Beograd -
Prvih hiljadu odraslih učesnika trke na poklon će dobiti kostim Deda Mraza, dok će deca uzrasta do 14 godina dobiti kapice

BEOGRAD - Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda i Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu u nedelju 29.12.2013. godine biće održana šesta po redu “Beogradska trka Deda Mrazeva”.

Trčite, džogirajte ili prošetajte u odelu Deda Mraza na šestoj Beogradskoj trci Deda Mrazeva. Ne propustite priliku da budete učesnici najlepše porodične zabave na svetu.Beograd je jedini grad u istočnom delu Evrope gde se trka tradicionalno održava.

Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je ulica Kralja Milana. Mesto okupljanja za sve učesnike je na platou kod Terazijske česme.

Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice. Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počinje u 10:30 kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

U programu će nastupiti poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.Start Beogradske trke Deda Mrazeva je u 13:00 časova. Startna-Ciljna kapija se nalazi pored Terazijskog platoa.Kao i prethodnih godina trka ima humanitarni karakter.

Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“ u saradnj sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.

U saradnji sa Udruženjem za buloznu epidermolizu "DEBRA", pomažemo deci koju zbog kože ranjive kao leptirova krila, zovu “DECA LEPTIRI”. Prilikom preuzimanja kostima humani Deda Mrazevi i Baba Mrazice će u posebno naznačenim kutijama ostavljati novčani prilog koji će biti namenjen za kupovinu sanitetskog materijala koji je svakodnevno neophodan oboleloj deci.

Svi učesnici trke na poklon dobijaju Sertifikat o učešću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja