Dačić u poseti beogradskoj policiji

Posle novogodišnje noći

Dačić u poseti beogradskoj policiji

Beograd -
Šef smene Komandno operativnog centra Goran Stamenković referisao je ministru unutrašnjih poslova i premijeru Srbije da su tokom noći izvršena dva razbojništva i jedno u pokušaju, da je jedno lice uhapšeno, a da je na koncertu ispred Doma Narodne skupštine bilo oko 50.000 ljudi

BEOGRAD - Ivica Dačić obišao rano jutros Komandno operativni centar Beograd gde mu je referisano da je novogodišnja noć protekla bez većeg narušavanja javnog reda i mira.

Šef smene Komandno operativnog centra Goran Stamenković referisao je ministru unutrašnjih poslova i premijeru Srbije da su tokom noći izvršena dva razbojništva i jedno u pokušaju, da je jedno lice uhapšeno, a da je na koncertu ispred Doma Narodne skupštine bilo oko 50.000 ljudi.

"Nije došlo do većeg narušavanja javnog reda i mira, dogodile su se dve tuče u kojima je bilo pet povređenih, 10 lica je privedeno, jedno po krivici a devet po prekršajima, uglavnom zbog petardi i pirotehnike" rekao je Stamenković. Dačić je čestitao policajcima Novu godinu i dobro obavljeni posao, istakavši da je važno da događaji kao što je noćašnji prođu bez problema. "To je važno i za imidž zemlje", precizirao je ministar. On je dodao da je u Beogradu na dočeku bilo i mnogo stranaca i da se možda čak i više njih očekuje kada se bude obeležavala pravoslavna Nova godina, posebno iz bivših jugosloveniskih republika. Dačić je dodao da je pre 20 i 30 godina tadašnja država važila za veoma sigurnu i da je bila ideal zemlje u kojoj se ništa ekstremno nije moglo dogoditi. v"Vreme je da vratimo to vreme", naglasio je Dačić. On je obilazeći zaposlene u Operativnom centru rekao da taj cenar radi 24 sata, svakog dana u godini i da nikada nemaju praznike. "Ovaj centar moramo unarediti, moramo to da radimo sami, da se kamere ne koriste samo za snimanje već i za praćenje, prepoznavanje likova...", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track