OVO JE BEBA ROĐENA U AUTOBUSU: Vozač bio na vezi sa doktorima i porađao sa putnicom

Majka nije verovala da će se poroditi u vozilu

OVO JE BEBA ROĐENA U AUTOBUSU: Vozač bio na vezi sa doktorima i porađao sa putnicom

Beograd -
Rekla je doktorka da moramo da očistimo bebi usta da bi počela da plače, da diše. Držala sam je na ivici sedišta rukom da ne bi kičmu povredilo dete i glavicu, ispričala Karolina Anđelković, nesuđena babica

Autobusom 403, koji iz beogradskog naselja Zuce polazi u osam sati, trudnica Maša Vladisavljević krenula je kod lekara na pregled, jer je prethodne noći imala bolove. Nije ni sanjala da će se u njemu poroditi. Kada su počeli bolovi pomislila je da će joj biti lakše ukoliko bude ustala.

"Morala sam da sednem na stolicu sa druge strane. Tako je krenulo", ova hrabra majka dodajući da kada je povikala da je počala da se porađa ljudi joj nisu verovali jer je trudnoću skrivala jakna.

Vozač autobusa Dragan Ilić ni sada ne može da veruje šta se dogodilo. Bio je, kaže, u šoku."Kretali smo se iz Zuca ka Voždovcu i odjednom su žene pozadi povikale da stanem. Šta se dešava? Neko mi reče da se neka devojka porađa", opisuje vozač i ističe da je parkirao vozilo i da su ubrzo zvali Hitnu pomoć, pronašli peškir. Jedna putnica otrčala je do najbliže kuće po peškir, zatim se vratila u autobus i prihvatila bebu koja je već počela da izlazi.

Kako je vozač autobusa sa Službom hitne pomoći bio na vezi pitali su doktorku šta da rade."Rekla je doktorka da moramo da očistimo bebi usta da bi počela da plače, da diše. Držala sam je na ivici sedišta rukom da ne bi kičmu povredilo dete i glavicu", ispričala je Karolina Anđelković, nesuđena babica. Mama i beba prebačene su u porodilište u Višegradskoj.

Sveto Pantović, glavni dežurni lekar GAK "Višegradska", objasnio je da je pacijentkinja stigla sa bebom."Dete je žensko 51 centimetar dugačko, 3.050 grama teško, obim glave 33 centimetra. To je pacijentkinji treća beba. Majka i beba su dobro", rekao je dr Pantović.

Porođaj na putu do bolnice nije neuobičajen, ali ovaj jeste jer se dogodio u javnom prevozu. Za mamu Mašu i nenadanu babicu Karolinu ova godina je počela hrabro i srećno, prenosi RTS.A mi se nadamo da će mama i beba dobiti besplatne BusPlus kartice.

http://www.youtube.com/watch?v=PrX4yz8XTJA#t=10

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track